Det var i slutten av juli den tidligere byutviklingsbyråden gjorde det kjent at han blir ny kommunikasjonssjef i tankesmien Skaperkraft, som han i sin tid var med på å etablere.

I tillegg til den jobben, leier han altså ut seg selv som konsulent til byggeprosjekter gjennom underselskapet Skaperkraft Consulting.

Filip Rygg bekrefter overfor BT at han jobber som konsulent. For tiden er det et prosjekt i Sola kommune, og han har også bidratt i et byggeprosjekt i Lier.

— Jeg bidrar med å gi råd. Som oftest er det snakk om kompliserte reguleringsprosesser.

Bistår på Askøy

Blant dem han jobber for er også Rolf Tore Andersen. Andersen er en av de store eiendomsutviklerne i Bergen, og eier store deler av de private barnehagene. Som byråd for barnehager og byutvikling hadde Rygg mye å gjøre med Andersen. Rygg bekrefter at han har oppdrag for eiendomsutvikleren.

— Ja, jeg skal bistå dem i et prosjekt på Askøy i forbindelse med noen reguleringsplaner.

Rygg presiserer at han ikke tar på seg oppdrag i Bergen.

— Her har jeg tatt alle forholdsregler. Jeg holder meg vekke fra Bergen i ett år. Men etter det skal jeg vurdere å gå inn der også. At jeg velger å holde meg borte fra Bergen så lenge, er nettopp for å unngå slike tanker og refleksjoner.

Mindre karantene

Han legger imidlertid ikke skjul på at han gleder seg til å begynne med konsulentarbeid i Bergen også.

— Når man har jobbet med byutvikling i Bergen er det vanskelig å legge det bort. Man blir glad i den utviklingen som skjer i byen.

Den tidligere byråden sier han sikkert kunne tatt en debatt om dette med karanteneutvalget i Bergen kommune.

— Noen sier til meg at det ville holdt med seks måneders karantenetid. Men for å være helt sikker, så har jeg altså bestemt meg for å ta et helt år.

Da Rygg annonserte sin nye arbeidsplass i sommer, kommenterte han den på følgende måte overfor BT:

—  Skaperkraft er en viktig stemme i Norge. Jeg skal jobbe med meningsfulle spørsmål. I tillegg er jeg glad i kommunikasjon. Vi skal forsøke å sette dagsorden i det offentlige ordskiftet, sa han den gangen.

Var ikke avklart

Rygg sa ikke noe om at han skulle begynne å jobbe med reguleringsprosesser også.

— Hvorfor fortalte du ikke om dette?

— Jeg hadde ikke avklart dette den gangen. Men jeg visste det ville bli vanskelig å betale huslånet hvis jeg ikke hadde mer i inntekt. Dette er en ideell kombinasjon for meg. Jeg får drive masse med idealisme, i tillegg til byutvikling, som jeg er veldig glad i.