Fikk tilbake hunden

Kjell Frønsdal fikk i natt tilbake sin elskede hund, etter at Ingvild Hauge kom over den på en nattlig luftetur med sin nye «eier».

Publisert:

— Vi var på vei hjem da jeg så hunden. «Det er hunden det var bilde av i BT», sa jeg til min mann som stoppet bilen, forteller Ingvild Hauge.

De stoppet en kvinne som ved 2-tiden var ute og luftet to hunder.

— Jeg begynte å klappe hunden og spurte hvilken rase det var. Hun kom med stadig flere raser etter hvert som vi sa at det kunne det ikke være. Hun kunne heller ikke gjøre rede for hvor hun hadde fått hunden fra. Så fikk kvinnen det plutselig travelt med å komme seg hjem igjen, sier Hauge.

— Hun kalte hunden for Dakota, men den reagerte ikke.

Politiet ble varslet og hunden hentet. Klokken 02.30 ringte politiet til dommer Kjell Frønsdal og fortalte at de hadde stoppet en kvinne på Paradis, gående gatelangs med en hund som kunne stemme med signalementet til den savnede

– De kom opp til meg med hunden, og det ble en lykkelig gjenforening, forteller Frønsdal. – Så i natt har det vært mye logring i heimen. Hos oss er den å regne som det fjerde familiemedlemmet.

Den åtte år gamle hunden av rasen Briard ble stjålet lørdag klokken 15 da Frønsdal var innom Rema 1000-butikken på Nesttun. Vitner så en ung kvinne løpe av gårde med hunden i bånd. Ifølge observasjonene tok kvinnen med seg hunden på en Gaia-buss til Bergen sentrum.

Frønsdal har selv lett etter familiens elskede kjæledyr, og har fått massevis av tips og sympatireaksjoner.

Han ønsker å takke alle som har hjulpet og støttet ham i letingen etter familiehunden, etter å ha lest om saken i Bergens Tidende.

Publisert:

FUNNET: Den bortførte hunden på åtte år er gjenforent med sin eier.