Guttedrøm om helikopter

Til daglig kjører de gravemaskin. Nå har de kjøpt seg et helikopter sammen.

  • Jan Petter Svendal
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Tre osinger gjorde noe med guttedrømmen. Nå har de eget helikopter og holder på med lappen for å kunne fly det.

Du har kanskje registret mye helikopterflyging til og fra Os Maskin Transport AS sitt lager like ved Irgenskrysset ved Ulven i helgene det siste halvåret?

Leif Åge Moberg og Geir Nybø driver Os Maskin Transport AS i Os som kjører på gravemaskiner for entreprenører over hele landet. Da de jobbet for en entreprenør som hadde eget helikopter, skjedde det noe med de som gjorde at de bestemte seg for å kjøpe sitt eget sammen med Jan Gunnar Eide som jobber for Os Maskin Transport.

– Vi kjøpte helikopteret for litt over ett år siden, men leide det først ut et halvt år før vi fikk det til Os like før jul i fjor, sier Geir Nybø til RadiOs.no .

Billig i drift

Helikopteret er lite og har bare plass til piloten og en passasjer, men det virker og er billig i drift.

– Det bruker bare 30 liter i timen og kan fly i 3 ½ time på en tank. Jeg har en Askeladden-båt som bruker mer, sier Geir Nybø.

— Hva er prisen på en slik maskin?

– Det er egentlig ikke så dyrt som mange vil tro. Vi har kjøpt helikopteret som er brukt halvannet år, for 670 000 kroner, sier Nybø.

Holder på med lappen

De tre er i full gang med å ta teorien og flytimer for å få på plass sertifikat slik at de kan få fly vidunderet sitt alene.

– Vi har vel flydd omtrent hver helg etter at vi fikk det til Os. Morten Tvedt som og jobber hos oss, har godkjent sertifikat og fungerer som instruktør her på Ulven i helgene, sier Nybø til RadiOs.no.

Alle tre begynner å få roen på flygingen, men de må uansett til Sandefjord og ta 45 timers praksis til 3500 kroner pr. time ved siden av godkjent teori.

– Vi har hatt så mye øvingsflyging nå at vi føler oss trygge nok til å fly alene, men må selvsagt gjøre ferdig opplæringen før vi kan det, sier Nybø.

Teoridelen de gjennomfører er den samme som for småfly.

– Vi regner med å være i mål med teorien til høsten og så blir det å gjennomføre de 45 timene i Sandefjord. Går alt etter planen har vi sertifikat på plass til neste sommer, sier Geir Nybø til RadiOs.no .

Guttedrøm?

- Hva er planen å bruke helikopteret til?

– Det har allerede vært leid ut til noen fotooppdrag for meglere. Planen vår er å bruke det til å få oversikt over veier vi skal kjøre med store maskiner bakpå og til å frakte deler hvis noe ryker på veiene, men og til å holde flygingen ved like, sier Geir Nybø.

– Er dette en guttedrøm som går i oppfyllelse?

– Leif Åge Moberg drar litt på det, men vedgår at det også er litt guttedrøm som har gått i oppfyllelse.

Publisert: