Innrømmer seksuell trakassering

Les hva skøytetreneren egentlig sa.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Skøytetrener Peter Mueller (55) innrømmer at han utsatte Maren Haugli for seksuell trakassering ved å spørre henne om hun var flink til å utføre oralsex.

-Jeg sa ordrett til Maren: «I heard you are good at sucking cock?», og så la jeg til: «So are you?». Deretter begynte jeg å snakke med de andre løperne.

Dette innrømmer Peter Mueller i et intervju med Se og Hør fredag. Han har tidligere ikke villet uttale seg offentlig etter at han ble sparket på dagen fra jobben som trener i skøyteforbund mandag.

I intervjuet tar han kraftig avstand fra ryktene om at han skal ha oppfordret til sex med Maren Haugli.

— Det er direkte løgn det som er kommet fram i mediene til nå. Jeg vil ved en eventuell rettssak kunne bevise eksakt hva som ble sagt -og av hvem. Foranledningen for mine utsagn, var noe utøverne tidligere hadde fleipet med om Maren, forteller Mueller som for øvrig er kjæreste med Se og Hør-reporteren Hanne Skjellum (27).

Les også

- Holder kontakten med Peter

Over streken — Jeg ser at mine bemerkninger (til Maren Haugli, red.anm.) var over streken, men jeg vil at det norske folk skal forstå hvorfor jeg sa det jeg nettopp gjorde. Man må forstå sammenhengen, sier Mueller.

Han sier også at han først i ettertid ble gjort oppmerksom på at Maren Haugli var alvorlig støtt av kommentarene han kom med under den omtalte middagen i Berlin - i forkant av verdenscupløpene i det tyske hovedstaden.

— Da jeg fikk vite det, gikk jeg til henne og ba om unnskyldning. Det var aldri min hensikt å såre henne. Jeg og Maren har tidligere hatt et veldig godt forhold, hevder Mueller i fredagens intervju.

Han innrømmer at han innimellom kan være litt sleivkjeftet, men sier også at han alltid har vært opptatt å ta vare på utøverne sine på best mulig måte.

Kontraktsbrudd Maren Haugli meldte fra om hendelsen under middagen i Berlin til ledelsen i Norges Skøyteforbund. Der ble denne saken behandlet som en personalsak og Mueller fikk sparken mandag.

Juristene til skøyteforbundet mener Mueller har brutt kontrakten med forbundet så grovt at han ikke har krav på verken etterlønn eller noen annen form for økonomisk kompensasjon.

— Et enstemmig styre mente at hendelsen var så alvorlig at vi ikke hadde annet valg enn å heve avtalen med Peter Muellers selskap med umiddelbar virkning. Opptredenen hans er ikke forenlig med de verdier skøyteforbundet ønsker å identifisere seg med, sa skøytepresident Vibecke Sørensen på en pressekonferanse mandag.

Mueller sier at det han sa til Haugli i Berlin var ment som en spøk, og i intervjuet med Se og Hør slakter han skøyteforbundets behandling av saken.

Publisert: