Trude Drevland: Min verste livskrise

Den tidligere bergensordføreren Trude Drevland holdt pressekonferanse om biografien sin «Litt privat».

Publisert Publisert
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Pressekonferansen fant sted i Aschehougs lokaler i Oslo, der boken ble gjort tilgjengelig torsdag morgen.

Her utdypet Drevland det som kom frem i boken hennes, der hun blant annet tar et hardt oppgjør med bergenspolitiet, bergenspressen og tidligere partikollegaer i Bergen Høyre.

Drevland skriver også utførlig om oppveksten, de første politiske årene og familien i biografien som har navnet «Litt privat».

Les også

Drevland: Jeg ble avlyttet av politiet

Lang prosess

Arbeidet med boken har pågått i over to år, og startet lenge før den såkalte korrupsjonssaken startet.

– Det har vært både en befrielse og forferdelig vanskelig. Det å sette ord på så mye sårbart, så mye privat. Det har vært spesielt, og det å berøre en så svært vanskelig og alvorlig sak med varsomhet har vært vanskelig, sier Drevland.

– Hva har det gjort med deg, får Drevland spørsmål om.

– Det har vært godt å få sagt mye av det jeg har opplevd, og det har gjort godt å få sette en god del ting på plass. Men den er skrevet samtidig som jeg er i min verste livskrise.

LANSERER: Trude Drevland presenterte boken sin "Litt privat" i Aschehougs lokaler i Oslo sammen med forlagsdirektør Kari J Spjeldnæs. Foto: Bjørn Erik Larsen

Veldig alvorlig sak

På spørsmål om hva hun tenker om saken sin, svarer hun;

– Dette er en meget alvorlig sak. Det er det eneste jeg tenker på. Det dominerer hver eneste time, hver dag av livet mitt. Ventetiden er, og har vært helt fryktelig.

Det som står i boken om saken er selvsagt også sagt i avhør hos politiet, sier Drevland på pressekonferansen i forbindelse med boklanseringen.

Hun legger ikke skjul på at hun savner tiden hvor hun bare var ordfører, og sier målet er å komme seg ut av dette marerittet. I boken skriver hun at hun føler seg totalt ferdig med politikken, men lar det henge åpent i luften om hun kan gjøre comeback dersom mange av innbyggerne ville ønsket det.– Vil ikke prosedere i media

Drevland ønsket ikke gå inn på detaljene i korrupsjonssaken mot henne, og sa at dette var noe hun skulle ta med politiet.

På spørsmål om hun tok noe selvkritikk i forbindelse med saken, svarte hun følgende:

– Det å prosedere saken min i fjernsyn eller radio egner dette seg ikke til. Det er alt for alvorlig til det.

Publisert