Fort hjort å havne i Dalen

— Jeg fikk litt sjokk, særlig da jeg så hvor mange de var. Les byens villeste hjortehistorier.

Publisert Publisert

PÅ TUR: Tre kronhjort var på tur i Fyllingsdalen i ettermiddag. Selv om de fikk publikum, så de ut til å ta livet svært med ro. Foto: Anders Fotland

  • Hanne Louise Åkernes
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er visst ikke bare bergensere som liker å gå på tur i Fyllingsdalen. Midt imellom blokker og trafikkerte veier, tok disse tre dyrene søndagsturen en dag på forskudd. Med rolig gange spankulerte de rundt i nabolaget, uten å bry segnoe særlig om publikum.

  • Scroll ned for å lese de villeste hjortehistoriene fra Bergen.

— Jeg stoppet bilen for å ta et bilde. Da den ene så meg, rygget den så vidt, men så kom to hjort til frem. Jeg fikk litt sjokk, særlig da jeg så hvor mange de var, sier Anders Fotland.

Les også:

Les også

Katt på resept

Han grep telefonen og fikk knipset et bilde.— Selvfølgelig hadde jeg glemt det gode kameraet mitt hjemme, sier han.

Fikk publikum

Fotland er egentlig fra Sandsli, men skulle besøke noen venner i Fyllingsdalen. På Sandsli har han sett en del hjort tidligere, men da stort sett grytidlig om morgenen eller sent på kvelden.

Les også:

Les også

Ugle flyttet inn på plattformen - ble fløyet hjem i helikopter

— Nå var det jo helt lyst ute. Klokken var fem. Det så ut som de trivdes, forteller han.

Det er ikke første gang bergenserne har fått nærkontakt med hjortebestanden i byen. Her kommer fire høydepunkter som viser at det er fort hjort å rote seg ned i byen.

1. Frekke

Blomstene frister: Om våren oppsøker ofte hjorten gravplasser som ligger nær skog- og fjellområder. Dette bildet av fire hjort på Solheim gravplass er tatt for fem år siden, men også i år har flere gravplasser i Bergen hatt besøk av beitende hjort. Arkivfoto: Odd E. Nerbø Foto: Oss Nerbø

I fjor fortalte gravplassmydighetene i Bergen at de hadde fått flere meldinger om hjort som beiter på gravplassene. Dyrene gikk rett og slett inn på gravplassene og forsynte seg grovt av blomstene på gravene.

- Det er både fortvilende og bittert for folk som pynter gravene og gjør det fint, å se at hjorten forsyner seg av blomstene, sa Anne Bjordal Jønsson, leder for Gravplassmyndigheten i Bergen.

2. Kresen

Da denne kronhjorten fant et eple på bakken i 2014, bestemte den seg raskt for å spise det. Etter kort tid, spytter hjorten det rett ut igjen. Om det var dårlig på smak, eller om den hadde for mye i munnen på en gang, vites ikke. Se hjorten spytte ut eplet i videoen. Les mer her.

3. Uheldig

hjort.jpg Foto: Arkivfoto

Denne historien er ikke så lystig, men har en lykkelig slutt. I fjor satt denne stakkeren seg fast i et volleyball-nett i Fyllingsdalen. Den var livredd og løp frem og tilbake for å komme seg løs. Selv om politiet rykket til stedet, var det hjorten selv som klarte å komme seg løs til slutt. Da løp den inn i skogen. Les mer her.

4. På sprang

WP_000029.jpg Foto: KARL-ERIK LILLESAND

NYSGJERRIG : I 2011 dukket denne hjorten opp på en parkeringsplass på Bønes. Da den ble oppdaget av Karl-Erik Lillesand løp den først nærmere. Deretter stakk den til skogs.

Les mer her:

Les også

- Hjorten gikk rett mot meg

Hvor har du sett hjort i Bergen? Fortell gjerne din historie i kommentarfeltet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mikkeline får leve

  2. Tunnelkatten blir gjenforent med eier

  3. Ugle flyttet inn på plattformen - ble fløyet hjem i helikopter