Fremdeles ikke feberfri

Cupfinalefeberen boltrer seg fremdeles i kroppen til Ossie Nordgreen. Kilt-mannen som sang og sang og sang på Torgallmenningen søndag kveld før Brann entret scenen.

TILBAKE TIL HVERDAGEN: Branngalskapen tok tidlig fatt i Ossie Nordgreen, vokalist i bandet Den 12. Mann. Han gikk på Stadion med faren fra han var så liten at han trodde at «pause» var «pølse», og partoutkort har han hatt siden han var tjue. Selv om jobben og hverdagen har innhentet supersupporteren, sitter den gode cupfinalefølelsen i kroppen.<p/>FOTO: ARNE NILSEN

ELISABETH LANGELAND MATRE

Tre blanke pokaler pryder kontoret til Ossie Nordgreen i Kokstadveien.

Fullt så gedigne som Branns ferske kongepokal er de ikke, men til gjengjeld har Nordgreens team hentet inn tre pokaler på fire år.

«Vinner salgskonkurransen 1998. W. Troyes Agenturer.»

«1. premie salgskonkurransen 1999»

«5. plass salgskonkurransen 2001»

— He, he, de er nok ikke like gjeve de der, sier den sympatiske Brann-patrioten litt brydd og byr på kaffe.

Stor klump i magen

Rød supportertrøye og kilt er byttet ut med dressbukse og lyseblå skjorte. Det er blitt tirsdag morgen, og hverdagen har innhentet mannen som natt til mandag sang og sang på Torgallmenningen. Sammen med resten av Den 12. Mann underholdt Ossie «halve Bergen» mens det røde folkehavet ventet på cupheltene.

— Det har vært en fantastisk helg, jeg har ikke vært med på maken. Den deilige følelsen sitter fremdeles i kroppen, sier Ossie med hes stemme.

Oslo-eventyret begynte fredag, og siden gikk det slag i slag for superpatrioten. Sammen med supporterbandet underholdt han blant annet i Oslo Spektrum foran 5.500 elleville bergensere. Stort.

— Jeg gikk rundt hele helgen med den klumpen i magen. Visste ikke helt hvorfor, men jeg var vel nervøs. Glemte å spise og alt, forteller bergenseren med et smil idet telefonen ringer - eller det vil si, ringelyden er byttet ut med applaus- og jubellyder.

— Den der kan jeg ta senere, sier Ossie og skyver sjokoladeskålen over bordet.

Kjæreste fra Osterøy

Ossie tenker ikke alltid Brann. Han bruker mye tid på jobben, både agenturfirmaet på Kokstad med 12 ansatte, som han eier sammen med sin onkel, og fyrverkerifirmaet Tuwinor som han driver med Tor Erik van der Linden.

— Tor Erik er forresten trønder, så det blir en del veddemål der, ja.

Sprek er han også, Ossie'en. Har drevet med karate siden han var 19 og spiller fotball en gang i uken. Bor på Hjellestad sammen med forloveden Anett, og annenhver helg har de hennes to sønner og hans åtteåring, Mats.

— Vi er en moderne familie, smiler Ossie idet mobilen jubler igjen.

Og hvor ellers skulle kjæresten komme fra enn Osterøy, Mons Ivar Mjeldes rike?

Ikkje nåkke tull her i gården.

— Anett var med hele helgen i Oslo, det var veldig kjekt. Hun er ikke så helfrelst på fotball som meg, men det er sikkert like greit. Og vi møttes ikke i Brannsammenheng, understreker han.

Total utladning

Ossie snakker varmt om mye. Om de andre medlemmene i bandet Den 12. Mann, kontrastene i Kina og fyrverkerifabrikkene der nede, sønnen som selvsagt heier på Brann og bergensere som er så spesielle at det av og til bobler over.

Og han klarer fint å glede seg til nye ting selv om cupfinalen er over.

— He, he, det er heldigvis ny kamp på Stadion torsdag. Jeg er sikker på at det blir fulle tribuner. Så er det vel et par kamper til før jul, så dette går bra, forsikrer Ossie og legger til:

— Det bygget seg voldsomt opp før helgen. På vei til Oslo satt vi i supporterbussen og snakket om at dersom Brann vant, kom vi til å synge hele veien hjem igjen. Det ble ikke akkurat sånn.

For da 4-1-seieren over Lyn var et faktum, kongepokalen var vel i havn, 20 000 elleville Brannfans hadde forlatt tribunene og folk satte seg i bussen for å dra hjemover, ble det stille. Helt stille.

— Alle satt bare i sin egen verden med et glis og kjente etter. Inntrykkene måtte rett og slett synke inn. Helt herlig. Og plutselig var jeg utrolig sulten.

Lokket far over fjellet

Foreldrene var også med til Oslo.

— Min far har ikke en helt topp helse for tiden, men min mor hadde veldig lyst til å være med og se oss opptre, og vi klarte å overtale min far til å være med. Etter helgen har han sagt at han er evig takknemlig for det, sier Ossie.

Det er i grunnen lett å skjønne hvorfor den trivelige bergenseren fikk tårer i øyekroken både en og to og tre og fire og fem og seks ganger i løpet av helgen.

...og i morgen er det på'an igjen.

Ossie Nordgreen

Alder: 36 år

Yrke: Medeier og daglig leder av W. Troyes Agenturer AS, samt med i driften av fyrverkeriimportøren Tuwinor.

Aktuell med: Innbarket Brannpatriot og vokalist i bandet Den 12. Mann, som underholdt på Oslo Spektrum, Torgallmenningen og over alt under helgens cupfinale.