Tre menn siktet etter mistenkelig dødsfall på Nordfjordeid

Navnet på den omkomne er frigitt.

Publisert Publisert

FUNNET: Mannen ble funnet død søndag 19. januar i en kommunal bolig. Foto: Øystein Torheim

Tre menn er siktet for å hensatt en person i hjelpeløs tilstand, skriver politiet i en pressemelding klokken 15.46.

Mennene er i alderen 18 til 30-årene, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag 24. januar.

– Vitneavhør og tekniske undersøkelser gjør at vi nå har opprettet en straffesak og siktet tre menn for å ha etterlatt ham i en hjelpeløs tilstand, sier lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord til BT.

59-åring funnet død

Det var Rune Kjetil Flo (59), bosatt på Nordfjordeid, som ble funnet død søndag 19. januar. Navnet på avdøde frigis i samråd med de pårørende.

Politiet skriver videre at de ikke ønsker å gi noen ytterligere opplysninger om mulig dødsårsak eller andre detaljer om hva som er kommet frem i etterforskningen.

Vitneavhør og tekniske undersøkelser

I løpet av etterforskningen har politiet funnet frem til tre personer som var i kontakt med mannen før han døde. Nå mener de å ha holdepunkter for at de tre kunne ha bidratt til å forhindre dødsfallet.

– Vitneavhør og tekniske undersøkelser gjør at vi nå har opprettet en straffesak og siktet tre menn for å ha etterlatt ham i en hjelpeløs tilstand, sier Hvattum.

De tre mennene er siktet etter straffelovens paragraf 288, «Hensettelse i hjelpeløs tilstand».

Straffen for å hensette eller unnlate å gi hjelp til en person i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse er inntil tre år fengselsstraff.

Lensmannen forteller videre at de tre mennene er avhørt, men kan ikke kommentere om de først hadde status som vitner.

Hvattum vil heller ikke kommentere om avdøde var del av noe spesielt miljø.

– Vi fortsetter nå etterforskningen for å få mer klarhet i hva som har skjedd. Vi vil blant annet gjennomføre flere avhør, sier lensmannen.

– Kan flere personer bli pågrepet i saken?

– Nei, ikke ut fra det vi vet nå.

Åstedsundersøkelser

Søndag 19. januar klokken 17.37 ble politiet varslet om et dødsfall i en kommunal bolig, med uklar dødsårsak. 59-åring bodde alene.

Samme dag gjennomførte de en åstedsundersøkelse for å få klarlagt omstendighetene rundt dødsfallet og avdøde ble sendt til obduksjon.

– Vi vet ikke dødsårsaken, det er derfor vi har opprettet en undersøkelsessak. Det er for å undersøke om det er noe kriminelt, sa lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord til BT tirsdag.

– Bærer avdøde preg av å ha vært utsatt for noe?

– Det vil jeg ikke kommentere. Han hadde vært død i noen timer da han ble funnet. Det er ut ifra vurderingen som en lege har gjort, sa Hvattum.

Publisert