– Anmeldt av Norges Fotballforbund

Politiet i Bergen etterforsker en dommer i 20-årene for seksuelle overgrep mot barn.

Publisert:

ETTERFORSKER: Politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik informerte pressen om saken torsdag ettermiddag. Foto: Bård Bøe

Mannen er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende atferd, samt fremstilling av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge, opplyser Vest politidistrikt.

Klokken 14 torsdag informerte politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik pressen om saken.

Gutter i tenårene

– Vi fikk inn en anmeldelse fra Norges Fotballforbund og en av de fornærmede. Dette førte til at den siktede ble pågrepet 8. juli i år, sier politiadvokat Christine Møen Wisløff.

Bt er kjent med at det var fotballkretsen lokalt som anmeldte saken. På pressekonferansen opplyste politiet mannens klubbtilhørighet.

Politiet har identifisert flere fornærmede, men vil ikke si hvor mange. Dette er utelukkende gutter i tenårene. Etterforskningen går flere år tilbake og frem til i sommer.

Bistår to gutter

– De er hjemmehørende i bergensområdet, men vi kan ikke utelukke at det er fornærmede andre steder, sier Wisløff.

Beate Hamre er bistandsadvokat for to gutter.

– Det er en alvorlig sak i en innledende fase. Derfor er det noe tidlig å kommentere den, sier hun.

BISTANDSADVOKAT: Beate Hamre representerer to gutter. Foto: Vegar Valde (arkiv)

Der er gjennomført to avhør av siktede. Han skal ha erkjent seksuell omgang med barn under 16 år og besittelse av bilder som seksualiserer barn.

Trygve Langeland Matre er bistandsadvokat for en tredje gutt.

– Han ble kjent med siktede gjennom idretten. Etter forholdene har han det bra, men saker som dette er en stor belastning for de involverte.

– Kom i kontakt med unge dommere

Mannen som er i slutten av 20-årene skal ha kommet i kontakt med unge spillere og dommere gjennom kurs og oppfølging av kursdeltakere, ifølge politiet.

– I sitt verv som dommer har han kommet i kontakt med unge spillere og unge dommere. Vi etterforsker om han har utnyttet sin posisjon som dommer for å oppnå seksuell omgang, sier Wisløff.

Dette kan også gjelde for eldre personer.

– Mistenker dere at overgrep har funnet sted på idrettsanlegg i Bergen?

– Det er en del av etterforskningen, svarer politiadvokaten.

– Samarbeider godt

Politiet har avhørt en rekke personer i saken. Samtidig arbeides det med å gjennomgå elektroniske spor, som bilder og chattelogger på mobiltelefoner og datamaskiner.

Den siktede samarbeider godt med politiet, opplyser Wisløff.

Hun oppfordrer folk som har relevant informasjon til å ta kontakt.

Suspendert i tre måneder

Ifølge politiet er mannen tidligere ustraffet og hadde politiattest. Hordaland fotballkrets er preget av saken.

– Dette er en alvorlig siktelse mot en av våre betrodde dommere. Vi samarbeider med politiet og er til stede for de av våre medlemmer som har behov, sier Knut Berge, daglig leder i fotballkretsen.

BT har også vært i kontakt med lederen i klubben siktede er medlem av. Han opplyser at mannen er suspendert, i første omgang i en periode på tre måneder.

– Vi er fryktelig lei oss for at vi har et medlem som mistenkes for å ha gjort denne type ting. Vi vet ikke om andre av våre medlemmer er berørte. Da tenker jeg først og fremst som fornærmet.

Han forteller at klubben fikk en indirekte underretning tidligere fordi en i klubben ble kalt inn til vitneavhør.

Styrelederen opplyser at barneidrettsansvarlig i klubben vil være tilgjengelig for personer som eventuelt måtte trenge det.

– Dette er vondt og skuffende. Nå må vi se hva etterforskningen viser.

Hadde politiattest

7. august ble mannen sist varetektsfengslet i Bergen tingrett. Rettens avgjørelse ble unntatt offentlighet fordi informasjon om saken ville gjøre etterforskningen vanskeligere, ifølge politiet. En uke seinere gikk altså politiet ut og informerte bredt om saken.

Årsaken til at politiet velger å gå ut med informasjon er at de nå ønsker å komme i kontakt med ofre de eventuelt ikke kjenner til.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra mannens forsvarer.

De som har informasjon om saken kan ringe politiet på telefon 45976367 mellom klokken 08.00 og 15.30.

Publisert: