Savnedes kollegaer bidrar med undervannssøk

Et spesialskip settes inn i søket etter Jarle Håvard Nikøy i Askvoll.

Jarle Håvard Nikøy var ansatt i DOF-gruppen. Nå har DOF stilt offshoreskipet «Skandi Iceman» til disposisjon. Tre operatører skal søke med miniubåt utover kvelden og natten. Foto: Maren Geving Langeland

  • Cathrine Krane Hansen
Publisert Publisert

Askvoll-mannen Jarle Håvard Nikøy (36) ble meldt savnet torsdag. Fredag ble søket offisielt avsluttet som redningsaksjonen. Lørdag og søndag fortsatte over 100 frivillige å søke etter mannen. Mange båter har også vært med.

Det har vært søkt i Stongfjorden, nordover til åpningen av Førdefjorden og til Florø, samt langs holmer og skjær på nordsiden av Atløy.

– Vi har ikke gjort noen funn, men søket pågår fortsatt, og nå får vi snart ekstra ressurser, sier Åge Løseth i Vest politidistrikt.

Operatører flys inn

Letemannskapene får bistand fra DOF-gruppen, som stiller offshoreskipet «Skandi Iceman» til disposisjon.

– Han vi leter etter var ansatt i DOF. De har stilt en båt til disposisjon med meget avansert undervannsutstyr, sier Løseth.

Han legger til at dette utstyret krever mannskap med spesialkompetanse. De tre operatørene som skal styre miniubåten viste seg å være i henholdsvis Kristiansund, Trondheim og Tromsø.

– De er nå på vei fra Flesland, forteller Løseth i 14.30-tiden søndag.

Søndag deltok drøyt 100 frivillige og rundt 20 båter i søket. Dette bildet er fra torsdagens søk. Foto: Redningsskøyten «Halfdan Grieg»

Kan søke i mørke

Operatørene fraktes med politibåt fra Flesland til Askvoll der offshoreskipet venter.

– De går rett i gang med ubåtsøk. Vi er lovet at de kan søke i 10–12 timer, og det kan de gjøre uavhengig av vær og nattemørke. Men mandag må de tilbake til Nordsjøen.

Hvis dette søket blir resultatløst, skal letemannskapene fortsette overflatesøk i området. Deretter blir det eventuelt en ny vurdering om man skal leie inn ubåtressurser, forteller Løseth.

Publisert
  1. Askvoll
  2. Vest politidistrikt
  3. Båt
  4. Førdefjorden
  5. DOF

Les mer om dette temaet

  1. Frigir namn på sakna 36-åring

  2. Avslutter redningsaksjon etter savnet mann i Askvoll

BT anbefaler

– Skjerp dere, er beskjeden fra kommunen. Slik blir tiltakene.

Det siste døgnet er 57 personer blitt smittet av korona i Bergen. – Jeg er bekymret for den videre utviklingen, sier…

LES SAKEN