Viggohytten har brent ned

Bare grunnmuren står igjen.

Publisert Publisert

POLITIET PÅ VEI: - Per nå er det for oss helt ukjent hva som har skjedd, vi har bare fått melding om at hytten er brent ned, sier politioverbetjent Lars Morten Lothe i Bergen Vest politistasjonsdistrikt. Foto: 2211-TIPSER

  • Erlend Langeland Haugen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Viggohytten på Gravdalsfjellet har brent ned til grunnen. Bildet som BT har fått tilsendt av en tipser viser at omtrent bare grunnmuren står igjen.

— Jeg fikk telefonen i dag tidlig, og har ikke sett det selv, sier Jon Borlaug, leder i Viggohyttens venner, interessegruppen som driver og vedlikeholder hytten.

Brannen har etter alt å dømme oppstått i går ettermiddag eller i natt. Ifølge et vitne som meldte fra om brannen etter å ha gått tur forbi hytten i dag, var alt normalt da vedkommende gikk den samme turen i går.

Skal opp og se på skadene

Sekretær i Viggohyttens venner, Karsten Svendsen, har fått samme beskjed. Han sier til BT at han skal opp til hytten og se på skadene i ettermiddag.

bilde 3.JPG Foto: 2211-TIPSER

bilde 2.JPG Foto: 2211-TIPSER

Jacob Frosta, mangeårig kasserer i Viggohyttens venner, mener det er svært trist at hytten nå er brent ned.

— Hytten er forsikret, men vi mister tross alt Viggohytten. Jeg har vært med helt fra starten, og har permer fulle av bilder fra første dag og frem til i dag, sier Frosta, som også tar turen opp på fjellet i ettermiddag for å se på skadene.

Hytten er blitt et populært turmål, og har vært åpen for publikum hver søndag fra september til juni. I tillegg har det vært mulig å leie den.

Vet ikke hva som har skjedd

Viggohytten ble bygget i 1915, og har siden den gang hatt flere perioder med forfall og påfølgende rehabilitering. Hytten slik den er kjent i dag ble åpnet i 1998, etter en periode med forfall på 80-tallet.

Politiet ble varslet om brannen i ettermiddag, og en patrulje skal undersøke hytten senere i dag.

— Vi har ikke fått se på det ennå, men en patrulje skal begi seg i vei ganske straks. Per nå er det for oss helt ukjent hva som har skjedd, vi har bare fått melding om at hytten er brent ned, sier politioverbetjent Lars Morten Lothe i Bergen Vest politistasjonsdistrikt.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Liv og vaffelrøre på Viggohytten

VIGGOHYTTEN: Hytten på Gravdalsfjellet ble bygget i 1915, og har siden den gang hatt flere perioder med forfall og påfølgende rehabilitering. Hytten slik den var kjent i dag ble åpnet i 1998, etter en periode med forfall på 80-tallet. ARKIVFOTO: HELGE SUNDE

BT anbefaler

Fra mandag kjører Tide åtte turbusser, men de vet ikke hvilke ruter de vil dekke

Se liste over hvilke lokale og regionale busser som går, og hvordan buss for tog rammes.

LES SAKEN