Gunnar Bakke måtte gi seg som styreleder for Business Region Bergen i april. Årsaken var at han gikk av som byråd på dagen, og gikk over til å være medlem i bystyret. Neste uke skal valgkomiteen legge frem innstilling på den nye ledelsen. Det er generalforsamlingen i Business Region Bergen (BRB) som bestemmer hvem de vil ha i det nye styret, og de skal møtes 6. juni.

Vil ikke kommentere

En av personene som er forespurt i forhold til vervet som styreleder, er tidligere stortingsrepresentant og finansbyråd i Bergen, Henning Warloe (H). Det bekrefter Warloe selv, men han ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Fylkesordfører Mona Hellesnes (V) er leder i valgkomiteen. Hun sier at valgkomiteen sannsynligvis ikke har en innstilling klar før over helgen.

— Vi har ikke avklart alle kandidatene ennå. Det er en kabal som skal gå opp, og den er litt mer omfattende enn den normalt er på grunn av Bakkes avgang og at to stykker flytter til utlandet, sier Hellesnes.

Når det gjelder Henning Warloe, sier hun at han i så fall vil være Bergens kandidat. Bergen har én representant i styret, og det er byrådslederen som spiller inn navn.

- Hva tenker du om Henning Warloe som eventuell styreleder?

— Jeg forholder meg til Bergens innspill. Så blir det en diskusjon i valgkomiteen før vi legger frem vårt forslag, sier Hellesnes.

Hard kritikk

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) ville ikke kommentere hvem som er Bergens kandidat fredag kveld.

BRB fikk tidligere i år knallhard kritikk fra bystyrets talerstol fra Høyres representant Robert Monsen. Han mente at BRB brukte penger til ingen nytte og at selskapet hadde lite mål og mening. Også Høyre-representant og næringslivsleder Alfa Sefland har kritisert BRB.

Henning Warloe har hatt flere styreverv siden han stortingsperioden hans var over. Han er blant annet styreleder for Kode, kunstmuseene i Bergen og Bergen Vitensenter AS. Han er også nestleder i Bas Eiendom AS og Stiftelsen Bergen Arkitekthøgskole. Warloe var ikke aktuell for en ny stortingsperiode. Han ble dømt for bruk av narkotika i Oslo tingrett, på grunn av forhold som skjedde mens han var stortingsrepresentant.