Nasjonalforsamlingen i Thailand oppløses

Thailands statsminister Yingluck Shinawatra oppløser nasjonalforsamlingen og skriver ut nyvalg. Men opposisjonen gir seg ikke, og 100.000 mennesker demonstrerte mandag.

  • Olav Slettebø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Yingluck kunngjorde på nasjonalt fjernsyn mandag at nasjonalforsamlingen var oppløst etter de massive protestdemonstrasjonene mot regjeringen den siste tiden. Hun sa samtidig at hun vil utlyse nyvalg så snart som mulig, melder NTB.

— På dette stadiet, når det er så mange mennesker fra så mange grupper som er imot regjeringen, er den beste løsningen å overlate makten til det thailandske folk og holde nyvalg, sa Yingluck.

— Regjeringen ønsker ikke at liv skal gå tapt, sa hun videre og uttrykte med det en generell frykt for at de store demonstrasjonene skal ende i voldsomheter.

Gir seg ikke

Men protestlederen Suthep Thaugsuban svarer at masseprotestene vil gå sin gang uansett, og at oppløsningen av nasjonalforsamlingen ikke er demonstrantenes mål. De vil at regjeringen skal gå av.

— Bevegelsen skal fortsette å kjempe. Vårt mål er å fjerne Thaksin-regimet. Selv om nasjonalforsamlingen oppløses og det blir nyvalg, er Thaksin-regimet fortsatt på plass, sa han.

Suthep har gjentatte ganger sagt at han ikke ønsker nyvalg, og at det opposisjonen vil ha, er et vagt definert «folkeråd» til å styre landet i stedet for regjeringen til Yingluck, som han mener bare opptrer på vegne av den tidligere presidenten Thaksin Shinawatra, som bor i eksil i Dubai.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

20 etterforskere slutter på samme avdeling

– Det er leit at det er stor gjennomtrekk på dette feltet, for dette er noen av de mest alvorlige sakene som…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Telenorbygget solgt

  2. Politiet etterlyser vitner til ulykke

  3. Ferge på Mannheller-Fodnes legges til kai for desinfisering

  4. Kvinne skal ha fått halsen skåret over ved kirke i Nice

  5. Nå gjelder påbudet om munnbind

  6. Her er åtte ting du må vite om de nye korona­reglene før du går på konsert eller teater