Strax-huset åpnes for romfolk

Romfolket får likevel ikke dusje i Sentralbadet. I stedet må de ta seg over Puddefjordsbroen til Strax-huset.

FÅR DUSJTILBUD: Tiggere i Bergen får et tilbud om dusj, hvis de finner veien over Puddefjordsbroen og bort til Strax-huset på Damsgård.
  • Krister Hoaas
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Etter en del om og men, har byrådet klart å bli enig med seg selv. Tiggere og andre i nød, kan få dusje på Strax-huset på Damsgård.

— Strax-huset, Robin Hood-huset og kommunens sosialtjeneste har kompetanse i å hjelpe både fastboende og tilreisende mennesker i nød. På Strax-huset vil det også være mulig å dusje for de som ønsker det, sier sosialbyråd Lisbeth Iversen (KrF) i en pressemelding.

Ifølge kommunen har Utekontakten i Bergen kartlagt tilreisende tiggere til Bergen. Kartleggingen skal vise at disse har behov for mer omfattende oppfølging enn bare tilgang til dusj og toaletter.

— Derfor er det hensiktsmessig at det er institusjoner med erfaring i å hjelpe mennesker i nød som gir dette tilbudet, sier Iversen.

Dermed går Iversen bort fra sitt utspill på BT lørdag, der hun åpnet for at tiggere skulle få dusje i Sentralbadet. Et utspill som ikke fikk støtte av byrådsleder Monica Mæland (H).

Nå meldes det altså i en pressemelding fra Bergen kommune, at Sentralbadet ikke lenger er aktuelt. Vil tiggere og andre i nød ha et offentlig tilbud om dusj, må de ta seg over Puddefjordsbroen til Strax-huset.

— Sentralbadet er et tilbud til svømmere og stupere, både mosjonister og organisert idrett. Vi ønsker ikke at det skal etableres et permanent tilbud for tilreisende, som kommer i konflikt med aktiviteten som allerede foregår i Sentralbadet. Kommunens tilbud for mennesker i nød, som Strax-huset og Robin Hood-huset, vil være et bedre sted å oppsøke for å få hjelp, sier Mæland i pressemeldingen.

Publisert
STRAX-HUSET: Her på Damsgård kan tiggere og andre i nød, få et tilbud om dusj og annen oppfølging, lover byrådet.