Nå er 38-åringen dømt for å ha voldtatt sin egen sønn da gutten var ni år gammel, skriver Adressa.no.

Episoden fant sted natt til 30. juli i Värmland i Sverige, da far og sønn var på ferie sammen.

Det var guttens mor som anmeldte saken til politiet morgenen etter. Hun hadde da blitt oppringt av sønnen sin i halv tre-tiden om natta. Sønnen fortalte sin mor at faren hadde forgrepet seg på ham, og ga en beskrivelse av hvordan dette skjedde.

Beskrev detaljer

Dagen etter ble det gjennomført et dommeravhør av gutten. Det ble også gjennomført et dommeravhør over én måned senere, hvor gutten beskrev de samme detaljene om overgrepet som i det første avhøret.

38-åringen erkjente ikke straffskyld. Han har hevdet at han ikke husker noe fra han gikk og la seg om kvelden til han våknet i sønnens seng morgenen etter. Han mener sønnen kan ha drømt det hele, eller at moren kunne ha innprentet en historie om overgrep i guttens hode.

Disse teoriene festet retten ingen lit til. Sør-Trøndelag tingrett mener gutten har forklart seg med stor troverdighet i begge dommeravhør, og finner ikke noen grunn til at han skal ha funnet opp en slik historie om sin far. Retten tror heller ikke noe på at moren skal ha funnet på en historie om et slikt overgrep.

Var beruset

Retten mener imidlertid at 38-åringen kan ha vært så beruset at han handlet i villfarelse, og ser ikke bort fra at han har trodd at han var i seng med noen andre. Kvelden i forveien hadde 38-åringen inntatt både sterkøl, vin og sprit. Han skal ha sjanglet og vist tydelige tegn på beruselse.

I skyldspørsmålet har retten lagt til grunn at 38-åringen handlet i villfarelse. Dette er ikke noen formidlende omstendighet, men retten mener det heller ikke er skjerpende omstendigheter i saken.

Siden rusen var selvforskyldt dømmes mannen som om han var edru. Retten mener at ett års fengsel er en passende straff for mannen. Seks måneder av fengselsstraffen er betinget. Begrunnelsen for dette er at retten mener at overgrepet virker som en engangsforeteelse.

Politiet har gått gjennom mannens pc og mobil, men har ikke funnet noe som knytter ham til barnepornografisk materiale.

38-åringen er også dømt til å betale 100 000 kroner i oppreisning til sønnen, samt drøyt 13 000 kroner i erstatning.