Ny ferge gikk på grunn

MF «Huftarøy», som er den ene av de to nye fergene på sambandet Halhjem-Sandvikvåg, gikk på grunn natt til onsdag.

Publisert:

Traff bånn: Bare seks dager etter MF «Huftarøy» ble satt i rute, har fergen gått på grunn.

To nattavganger ble innstilt mellom Halhjem og Sandvikvåg natt til onsdag.

– «Huftarøy» hadde en grunnberøring med en av propellene inne i Sandvikvåg i tirsdag kveld, sier Fredrik Moe, driftssjef i Torghatten Nord.

Fergen er nå ute av drift.

Reserveferger blir satt inn

– Det er for tidlig å konkludere med noen årsak. Men det er utfordrende utenfor Sandvikvåg, fordi det er trangt, sier Moe.

Biler og passasjerer ble satt av i Sandvikvåg etter grunnstøtingen. Avgangene fra Sandvikvåg klokken 02.30 og 05.30 ble som følge av hendelsen innstilt.

Les også

Torghatten-sjefen om fergeproblemene: – Jeg har vært i denne bransjen i 30 år og aldri opplevd liknende

SEILER: MF «Huftarøy» er på nå vei sørover mot Haugesund, men det er fortsatt ikke bestemt hvilket verksted fergen skal til. Foto: Kenneth Nesdal

– «Bastø II» er satt inn for «Huftarøy», sier Moe.

I tillegg vil MF «Flatøy» bli seilt fra Brevik i Telemark enten i dag eller i morgen, og vil kanskje være i rute i slutten av uken, opplyser Moe. Dette er den tredje nye fergen til Torghatten Nord som vil bli satt i drift på strekningen.

På vei til verksted

MF «Huftarøy» forlot Sandvikvåg og seilte sørover mot Haugesund for egen maskin onsdag formiddag. Slepebåten «BB Server» fulgte fergen.

– På grunn av plassmangel hos verftene er vi usikre på hvilket verksted som har plass til «Huftarøy», sier Moe.

Et vitne oppgir til BT at fergen la til ved verftet Westcon i Ølensvåg ved 15.40-tiden onsdag ettermiddag. BT har ikke fått bekreftet om det er her «Huftarøy» skal bli reparert.

Det er også usikkert når fergen vil være tilbake i drift.

Begge de to nye fergene var en tur på verksted i helgen. «Huftarøy» hadde propelltrøbbel fredag, og begge fergene ble som følge av dette satt på verksted i Ølensvåg, ifølge Sunnhordland.

TILBAKE: MF «Huftarøy» la til ved verftet Westcon Yard i Ølensvåg onsdag ettermiddag. Det er kort tid siden forrige opphold. Dag Olav Berge

Publisert: