Vogntogsjåfør hentet av luftambulansen etter ulykke i Stryn

Redningsmannskaper har frigjort sjåføren som satt fastklemt etter at vogntoget traff fjellveggen etter kollisjon med en personbil.

Publisert:

FLØYET TIL SYKEHUS: Vogntogsjåføren ble hentet av luftambulansen etter å ha sittet fastklemt etter ulykken. Foto: Politiet

Ulykken skjedde ved Kroken på riksvei 15 i Stryn, helt på grensen til Hornindal. Vogntoget kjørte inn i fjellveggen etter først å ha kollidert med en personbil. Dermed ble vogntogsjåføren sittende fastklemt etter ulykken.

– Er bevisst

– Føreren av vogntoget er bevisst og skal nå legges på båre og blir fløyet til Førde sentralsjukehus av luftambulansen, sier Roger Gundersen som er politiets innsatsleder på ulykkesstedet.

Tilstanden til vogntogsjåføren er ukjent.

Kommunikasjonsrådgiver Per Marifjæren hos Helse Førde sier at Helse Vest har bestemt at helseforetakene ikke lenger skal gi ut pasientopplysninger etter ulykker.

Førerhuset knust

– Er det store skader på vogntoget?

– Førerhuset er knust, sier innsatsleder Gundersen.

UNDERSØKES: To av de fire som satt i personbilen er sendt til sentralsjukehuset i Førde, mens de to andre er sendt til legevakten for sjekk etter ulykken. Foto: Politiet

Til sykehus og legevakt

De fire personene som satt i personbilen skal også undersøkes etter ulykken. To av dem blir kjørt til sentralsjukehuset i Førde for sjekk, mens de to andre blir sendt til legevakten.
Tidligere i dag fortalte operasjonsleder Terje Magnussen at de fire var ute av bilene sine og tilsynelatende virket oppegående.

Nødetatene ble varslet om ulykken klokken 11.16 fredag formiddag.

Riksvei 15 var tidligere stengt ved ulykkesstedet, men det er nå manuell dirigering forbi, opplyser Vegtrafikksentralen på Twitter ved 13.05-tiden.

Publisert: