Koronapodden

Få med deg siste episode av Koronapodden. Nedenfor finner du en oversikt over alle episodene.

Publisert: Publisert:

Episode 30

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Spørsmål: Hvordan er det å se alt du har bygget opp stå i fare? Restauranteier Gard Haugland tegner et dystert bilde av dagens situasjon og fremtiden til Bien-restaurantene.

Episode 29

Spørsmål: Hva skjer på kontorene når samfunnet åpnes opp? Harald Birkevold, kommentator i Stavanger Aftenblad, mener introverte er en oversett gruppe. Krisen har gitt noen av dem en bedre arbeidssituasjon. Men hva skjer nå?

Episode 28

Spørsmål: Hvordan er det å slite med selvmordstanker nå? Greta Gramstad, leder i Kirkens SOS, forteller.

Episode 27

Spørsmål: Vil koronakrisen endre hvordan vi verdsetter et menneskeliv? Espen Gamlund er professor i filosofi ved Universitet i Bergen. Han forteller om de etiske dilemmaene vi står i nå.

Episode 26

Spørsmål: Hva gjør gravferdskonsulenten når telefonen kommer fra en pårørende som forteller at en av sine nærmeste nettopp har dødd? Vi snakker med Eirik Solheim, gravferdskonsulent i Dahls begravelsesbyrå.

Episode 25

Spørsmål: Hva skjer med russefeiringen? Treffene er avlyst og utgiftene er gått til spille. Vi snakker med russepresident Didrik Nordvik.

Episode 24

Spørsmål: Hvor skal vi reise på ferie? BT-kommentator Jens Kihl har vært i alle Norges kommuner og har mange tips til deg som planlegger norgesferie.

Episode 23

Spørsmål: Når kommer vaksinen? Vi snakker med virusekspert Rebcca Cox, som forteller oss siste nytt om jakten på vaksine.

Episode 22

Spørsmål: Er det trygt å sende barna i barnehagen? Elling Ulvestad, sjef på Mikrobiologiskavdeling på Haukeland universitetssykehus, forklarer.

Episode 21

Spørsmål: Hvordan bevare forholdet under koronakrisen? Samlivsekspert Frode Thuen gjester dagens episode av Koronapodden og forteller om farene som kan true et parforhold når man lever isolert som vi gjør nå.

Episode 20

Spørsmål: Hvordan er det å drive et fjellpensjonat uten turister? Gudrun Kårdal driver Kårdal Fjellstove på Mjølfjell, som ligger helt innerst i Raundalen i Voss kommune. Pensjonatet har blitt drevet av familien i generasjoner, nå frykter de fremtiden.

Episode 19

Spørsmål: Hvordan vi oppfører oss under en krise? Psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren forklarer betydningen av ulike personlighetstyper, og forteller hva som kan hjelpe deg når vi lever isolert.

Episode 18

Spørsmål: Hvilke koronatiltak holder Monica Mæland våken om natten?
Har regjeringen truffet riktig med de sterke tiltakene vi lever med? Monica Mæland svarer i dagens episode av Koronapodden.

Episode 17

Spørsmål: Hva er politiet bekymret for når alle må være hjemme? Helge Stave er leder for etterretning og etterforskning i Vest politidistrikt. Han forteller om hvordan politiet planlegger for kriminelle handlinger under koronakrisen.

Episode 16

Spørsmål: Hvordan preges livet av koronafrykten? Silje Hamnes Hjørnevik har diabetes og er i risikosonen om hun skulle bli smittet. Slik opplever hun det.

Episode 15

Spørsmål: Kan viruset gjøre Kina enda mektigere? I dagens episode snakker vi med Ola Honningdal Grytten, som er økonomiprofessor ved Norges Handelshøyskole.

Episode 14

Spørsmål: Hva skjer egentlig i New York? Vi har snakket med journalist og forfatter Vegard Tenold Aase, som bor og lever i New York. Han forteller om hvordan han opplever koronakrisen.

Episode 13

Spørsmål: Hvordan er det å jobbe på sykehus i disse dager? Susann Muri, som er spesialsykepleier i smittevern, fortelle hvordan hun og kollegene jobber i kampen mot koronaviruset. Og hva er det verst tenkelige scenarioet de kan forestille seg?

Episode 12

Spørsmål: Hva gjør du når alle inntektene forsvinner over natten? Egil Olsen er artist og opplevde at hele livsgrunnlaget forsvant med koronaepidemien. Slik har han håndtert det.

Episode 11

Spørsmål: Hva skjer når samfunnet åpner igjen? I denne episoden snakker vi med overlege på Folkehelseinstituttet, Didrik Vestrheim.

Episode 10

Spørsmål: Hvordan jobbe effektivt fra hjemmekontor? Den kritikerroste forfatteren Agnes Ravatn gir oss sine beste tips.

Episode 9

Spørsmål: Har mediene blåst opp koronakrisen? Sjefredaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen, forteller om BTs samfunnsoppdrag og hvilke vurderinger hun gjør nå i krisetider.

Episode 8

Spørsmål: Hvordan håndtere bekymring og uro? Ingvard Wilhelmsen, psykiater og indremedisiner, gir sine råd.

Episode 7

Spørsmål: Mange lurer på om de kan være smittet av koronaviruset. Hvorfor får de ikke testet seg? Legevaktsjef i Bergen Dagrun Waag Linchausen svarer.

Episode 6

Spørsmål: Hvordan har det vært å leve i Wuhan, hvor viruset først ble oppdaget og hvor krisetiltakene har vært massive? Linda Emilia Koskinen Hjelle, som bor i den kinesiske byen, forklarer.

Episode 5

Spørsmål: Hvordan er det er å være syk med koronaviruset, og hvilke symptomer skal man være oppmerksom på? Utenriksreporter i TV 2, Bent Skjærstad, er selv smittet og forklarer hvordan det oppleves.

Episode 4

Spørsmål: Hva er de norske krisetiltakene? Næringslivsjournalist i BT, Lars Kvamme, forklarer.

Episode 3

Spørsmål: Hva er viktig om man bor sammen med en som er koronasmittet? Hva bør man gjøre, og hva bør man ikke gjøre? Petrin Eide, førstelektor og operasjonssykepleier, svarer.

Episode 2

Spørsmål: Hva gjør man om en i husstanden har vært på reise og fått hjemmekarantene? Og hva er egentlig reglene for karantene? Byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa (KrF), svarer.

Episode 1

Spørsmål: Hva er det som gjør koronaviruset så spesielt? Professor og forsker Eva Birgitta Åsjø ved Universitetet i Bergen svarer.

PS! Du kan også høre Koronapodden og BTs mange andre podkaster i BT Lytt-appen.

Publisert: