Bergensbanen åpner ikke tirsdag

– Ikke forsvarlig å sende mannskaper og maskiner inn i området.

Publisert Publisert

TRAFF HER: Dette eldre snøoverbygget like øst for Kleven bro ble truffet av snøskredet mandag. Foto: Spordrift / Bane NOR

Bergensbanen har vært stengt på strekningen mellom Myrdal og Ustaoset etter at det gikk et snøskred mellom Myrdal og Hallingskeid mandag.

Tirsdag ettermiddag melder Bane Nor at banen vil være stengt frem til onsdag.

– Geolog og skredekspert har nå vurdert situasjonen på rasstedet ved Kleven. Skredfaren er så stor at det ikke er forsvarlig å sende mannskaper og maskiner inn i området, opplyser selskapet, og fortsetter:

Vær- og skredvarslene underbygger dette. Ryddingen og reparasjonsarbeidet må vente til nedbøren og vinden avtar, og snøen får stabilisert seg. Slik det ser ut nå, kan arbeidet tidligst starte onsdag morgen.

Ny oppdatering ventes i 10-tiden onsdag.

SNØSKREDET: Omtrent midt på snøoverbygget traff snøskredet. Foto: Skred AS / Bane NOR

Stor snøskredfare

Lokaltogene mellom Bergen, Voss og Myrdal går som normalt. Flåmsbanen ble åpnet tirsdag formiddag.

Bane NOR har fått ekstra snøryddingsmaskiner fra Østlandet i tillegg til snøfresere og ploger som de har på Bergensbanen. Mannskaper og maskiner er klare til å starte snørydding og reparasjoner så snart de slipper til.

– Når arbeidet kommer i gang, kan vi gi nye prognoser. I ettermiddag går vi i gang med snørydding fra Ål mot Haugastøl, skriver Bane Nor.

Tirsdag er det stor snøskredfare på rødt nivå i området. Det har kommet mellom en halv meter og en meter snø på fjellet. Fremdeles er det mye vind og tett snødrev, meldte Bane Nor tidligere tirsdag.

MÅTTE SNU: Mandag måtte et passasjertog fra Oslo snu på Hallingskeid. Bildet er tatt da toget kom til Geilo. Foto: Spordrift / Bane NOR

– Siden i morges har Bane NOR sin geolog vært på rasstedet sammen med en skredekspert. Alt tilgjengelig mannskap må vente til de sier at det er trygt, sa pressevakt Liv Tone Otterholt.

Flåmsbanen åpnet

Det var litt før klokken 13.30 mandag at det kom melding om skredet som traff et eldre snøoverbygg like øst for Kleven bro.

Rundt 25 meter av snøoverbygget er skadet, og kontaktledningen ble revet ned på strekningen, opplyser Bane NOR.

Flåmsbanen var ferdig ryddet og klar for togtrafikk klokken 11.15, etter at mannskaper har drevet snørydding fra Myrdal og nedover.

Her er beredskapen satt ned fra oransje til gul, melder Bane NOR.

Selskapet anbefaler reisende å følge med på nettsiden til Vy for å få oppdatert informasjon om reiser.

Publisert