Statsministeren hyller gullguttene: - Bygger nasjonalfølelse

VM-helter, konge og statsminister. Glitter, gull og makt. Alt i en skjønn forening når stafettguttene innfridde.

Publisert Publisert

GLAD I SKISKYTTERNE: Statsminister Erna Solberg er rosende i sin omtale av de norske skiskytterne. Foto: NTB SCANPIX

  • Kurt B. M. Haugli
  • Kjetil Flygind
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

OSLO SENTRUM (Aftenposten): Ikledd sine gulljakker ble Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen først hyllet av publikum i Kollen, så fikk de en privat hyllest av kongen på ærestribunen før de ble møtt av et folkehav på Universitetsplassen hvor de fikk det synlige beviset på at de er verdens beste på 4 x 7,5 kilometer stafett.

Så kom hyllesten fra statsminister Erna Solberg.

Les også

Gulltreneren tviler: - Det er som å brenne sitt lys i begge ender

Imponert over Hegle

— Stafettguttene gjør Norge stolt. Det gjør de ved sin ærlige og likefremme måte å være på, sier Solberg til Aftenposten.

Hun tilbragte lørdagen i Kollen og fikk se stafettdramaet på nært hold. Spesielt siste skyting, da Tysklands Simon Schempp sto side om side med Emil Hegle Svendsen, var nervepirrende.

— Det er stort press når du går ut med så stort forsprang som han gjorde, med visshet om at det står og faller på din innsats. Men det synes jeg han klarte veldig bra. Det er tøft å gå i front med dette i bakhodet. Det ble jo litt spennende da det var nede i rundt ti sekunder, men det gikk bra, sier statsministeren.

Glad for at det skjer noe i Kollen hvert år

Hun var også til stede på medaljeseremonien på Universitetsplassen i sentrum av Oslo i går kveld, og fikk oppleve folkets hyllest til gullguttene.

— Det å ha noe å glede seg over, en felles fest, det bygger følelser. Det bygger nasjonalfølelse og glede.

- Når vi ser hvordan det er i Kollen og på medaljeseremonien, bør ikke Norge arrangere noe sånn hvert år?

— Nå har vi heldigvis arrangementer i Holmenkollen hvert år. Det er et stort apparat som skal til for å få dette til, heldigvis har vi mange frivillige som deltar, det gjør at vi klarer disse løftene. Så får heller idretten selv bestemme hvor ofte vi skal ta disse løftene, sier Solberg og ler.

Bø: - Veldig kjekt

Tarjei Bø synes det er kult å få ros av statsministeren.

— Det er veldig kjekt av både statsministeren og kongen å stille opp. Dette er folk som har travle dager, fullt program, så kommer de for å støtte oss. Det setter vi pris på, sier Bø.

— Det er fantastisk hyggelig å høre. Og når du ser stemningen både langs løypa, og på medaljeseremonien, så er det nesten vanskelig å ta inn over seg hvor gira folk er. De er nesten i ekstase. Det er veldig artig, sier Emil Hegle Svendsen.

VM avsluttes med fellesstart for både kvinner og menn i Holmenkollen i dag. Kvinnene starter klokken 13, mens herrene skal i aksjon klokken 16. Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Publisert
BT anbefaler

Lars Arne Nilsen ferdig i Brann: Slik reagerer ekspertene

Slik reagerer ekspertene på Lars Arne Nilsens avgang i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Noe må ha skjedd på turen, og det skal etterforskes

  2. Smitten: Stigende trend for første gang på fire måneder

  3. Smittealarm på nytt cruiseskip

  4. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!

  5. – Derfor må Hordfast skrotes

  6. Døde på sykehuset etter trafikkulykke