- En alvorlig, men trist sak for alle

Statsminister Erna Solberg ser på Erik Skutles hasjrøyking som et alvorlig tillitsbrudd.

- ET SÆRLIG ANSVAR: Statsminister Erna Solberg mener at en stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler.
  • Christian Nicolaisen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Statsministeren har torsdag kveld sendt ut en pressemelding, etter at det ble kjent at hennes vararepresentant på Stortinget har erkjent å ha røykt hasj.

— Dette er en alvorlig, men trist sak for alle. Skutle er en ung vararepresentant til Stortinget. Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, så dette er et alvorlig tillitsbrudd, sier statsminister Erna Solberg.

- Har et særlig ansvar

— En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler, sier statsministeren sent torsdag kveld, sier Solberg.

Stortingsrepresentant Erik Skutle satt torsdag i avhør hos politiet i Bergen. Der erkjente han å ha røykt hasj på et nachspiel i vestlandshovedstaden for ca. en måned siden. Til BT sier Skutle at han beklager det han har gjort.

— Jeg har skuffet alle som har hatt tro på meg. Det beklager jeg sterkt, sier han.

— Det har vært en tøff dag. Nå trenger jeg tid til å samle tankene, var det eneste Skutle ville si utenom beklagelsen.

- Vil rydde opp

Bergen og Hordaland Høyre sier i en felles pressemelding torsdag kveld at de ser alvorlig på opplysninger om at unge medlemmer av Høyre er siktet for narkotikabruk.

— Dette er mennesker som også ersentrale i Unge Høyre i Hordaland.Vi vil umiddelbartta initiativtil å rydde opp i det som måtte være av ukultur. Det er nulltoleranse fornarkotikabruk i partiet, heter det i pressemeldingen som er signert fylkesleder Liv KariEskeland og Kenneth Stien, som er leder i Bergen Høyre.

— Bergen ogHordaland Høyrevil i fellesskapinvitere Unge Høyres medlemmer ogforesatte til et møte.Unge mennesker og deres foresatte skal oppleve atdet er en trygg ramme rundt det å engasjere seg i politisk virksomhet. Detinkluderer ikke minst bruk av rusmidler. Det forventer vi som selvsagt attillitsvalgte i Unge Høyre også lever opp til, sier de videre.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Jeg har skuffet alle som har hatt tro på meg

BT anbefaler

Alenefar siktet for grov mishandling av gutt (7)

En mann i 30-årene er fengslet og siktet for grov mishandling av sin sønn.

LES SAKEN