Naboer om italiensk pilot: Hjelpsom, ansvarsfull og med godt humør

Michele Vimercati (44) beskrives som «eksepsjonelt hjelpsom» av naboer på Nesttun.

Publisert:

ERFAREN PILOT: Michele Vimercati har bodd i Bergen i flere år. Fredag omkom han i helikopterstyrten ved Turøy.

  • Aftenposten
  • Hans O. Torgersen

Michele Vimercati har bodd i Bergen i mange år. Han etterlater seg en svensk samboer han møtte i Bergen, og som etter hvert flyttet inn i huset hans på Nesttun i Bergen, skriver Aftenposten.

Naboene til 44-åringen er sterkt preget av det som har skjedd.

— Vi hadde et godt inntrykk av ham, spesielt hans imøtekommenhet og gode humør, sier Jannicke Eilertsen.

- Det mest populære huset

Hun og mannen Ørjan bodde rett over gaten for Michele Vimercati. De flyttet inn i nabolaget i idylliske Hatlestad rett før Vimercati, for syv år siden.

— Vi som naboer er spesielt opptatt av hans etterlatte samboers ve og vel etter denne tragiske ulykken, sier Ørjan Eilertsen.

PREGET: Michele Vimercatis nabo Ørjan Eilertsen jobber selv i oljen, og forteller at hele hans arbeidsplass var sterkt preget på fredag. Så kom tragedien enda nærmere. Foto: HANS O. TORGERSEN, AFTENPOSTEN

Flere naboer beskriver italieneren som «eksepsjonelt hjelpsom» og en mann som tok ansvar uten at det var forventet av ham.— Ifølge barna i gaten var det huset deres som var den mest populære adressen på nyttårsaften, da ble det alltid mye godteri, sier Eilertsen.

Han var også svært glad i naturen, og elsket den fantastiske utsikten fra terrassen, forteller naboer til Aftenposten.

Deltok i Irak som pilot

Vimercati var en svært erfaren pilot. I Norge hadde han gått igjennom Luftfartsverkets kurs for å bli kontrollant.

I det italienske forsvaret deltok han blant annet i Irak-krigen som krigspilot, ifølge den italienske avisenLa Prealpina, som holder til i Vimercatis hjemby Varese i Nord-Italia.

Han var også med i flere Facebook-grupper for personer som tjenestegjorde i det italienske luftforsvaret i perioden 2003-2006.

— Han hadde krigserfaring, men det var ikke akkurat et slikt inntrykk han fikk av ham. Han var alltid blid og hjelpsom. Det er viktig å få frem hvor hyggelig han var, sier Jannicke Eilertsen.

Hans familie fra Italia dro til Norge søndag, får Aftenposten opplyst.

Har ikke fått bekreftet ID

Tidligere i dag ble det også kjent atbritiske Iain Stuart (41) omkom i helikopterulykken. Norsk politi har foreløpig ikke kunne bekrefte sikker identitet til de 11 nordmennene som omkom i ulykken.

Leder av Kripos' ID-gruppe sa tidligere søndag at han håpet at gruppen kunne ha sikker identitet på noen av de omkomne i løpet av søndag kveld.

Publisert: