Står utan spor etter Rebecca

Trass i ei lang rekke tips og mange avhøyr i krinsen rundt den sakna Rebecca Rist (27): Politiet står utan avgjerande spor i forsvinningsmysteriet.

  • Per Marifjæren
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

— Vi har ingen mistenkte, ingen sikta og vi sit ikkje no med planar om å gå til pågriping av nokon, seier politiadvokat Elisabeth Deinboll i Hordaland politidistrikt.

— Om det har skjedd henne noko kriminelt er eit heilt ope spørsmål, legg ho til.

Politiet har brukt dei to siste dagane til å dykke ned i krinsen rundt den forsvunne 27-åringen, og der haglar skuldingane på kryss og tvers - blant anna om mistenkeleg oppførsel, narkolanging og anonyme telefonsamtalar. Alt dette like i forkant av forsvinninga.

- Hadde meldt valdtekt

BT har snakka med fleire av personane som hadde kontakt med Rebecca den siste tida før ho forsvann, og det verserer fleire ulike teoriar rundt kva som kan ha skjedd den 27 år gamle kvinna.

Overfor BT stadfestar fleire kjelder at Rebecca hadde politimeld ei valdtekt, og at ho kort tid før ho forsvann engasjerte advokat for å følgje opp denne saka.

Advokat Cathrine Carlsen-Raftevoll stadfestar at ho hadde den sakna Rebecca Rist som klient, men viser til teieplikta og seier ho ikkje ønskjer å stadfeste om det faktisk dreier seg om ei valdtektssak.

— Men eg trur ikkje at den saka ho kom til meg med, har samband med forsvinninga, seier Carlsen-Raftevoll. - Samtidig kan eg ikkje utelukke noko, særleg dersom det skulle vise seg å ligge noko kriminelt bak forsvinninga. Men eg håpar inderleg at dette har ei naturleg forklaring.

Carlsen-Raftevoll seier at ho prøvde å ringe sin klient dagen før ho forsvann den 2. desember, men at samtalen gjekk rett på mobilsvar. Ho hadde då møtt sin klient berre ein gong, i slutten av november.

Ifølgje folk som kjenner Rebecca, skal ho ha meld valdtekta til politiet i Halden. Dette skjedde før jul i fjor, på eit tidspunkt då ho budde i Sverige.

Saka skal ha blitt oversendt politiet i Hordaland, der Rebecca skal ha engasjert advokat for å følgje opp saka.

Sjekkar mobiltrafikk

Politiet heldt i går korta tett til brystet, og ønskjer ikkje å kommentere noko som helst rundt det som kjem fram om forholda rundt Rebecca i forkant av forsvinninga.

Men politiet stadfestar at ingen av avhøyra i miljøet har gjeve nokon peikepinn om kor dei skal leite etter Rebecca. Ei heller har dei fått inn nye vitneobservasjonar av henne: siste observasjonen er like før midnatt 2. desember, da ho skal ha forlaten/forlate/forlatne hospitset i Møllendalsveien og sett seg inn i passasjersetet på ein ventande kvit bil utanfor.

I dag kan politiet truleg få utskriftene frå trafikken på Rebeccas mobiltelefon, og dei håpar dette kan vere med på å gje svar på forsvinningsgåta.

Politiet er framleis svært interessert i tips frå folk som kan ha opplysningar, store eller små, i samband med saka.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Reagerer med frykt

  2. Leter med hunder i dag

  3. - Ikke grunn til drapsmistanke

  4. Lå naken bak trafokiosk

  5. - Hun forsvant med en kunde

BT anbefaler

Derfor valgte de å gifte seg unge

Derfor valgte de å gifte seg unge.