E39 blir nattestengt i én uke

Må sikre løst fjell i tunnelene.

Publisert Publisert

RUSTER OPP: Vegvesenet skal ruste opp to tunneler. Det betyr nattestengt vei på E39 i Norhordland. Foto: Statens Vegvesen

  • Hanne Louise Åkernes
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Natt til fredag starter veivesenet opp med nattestengt vei på E39 i Nordhordland. Arbeidet vil fortsette frem til neste fredag med unntak av i helgen. Det er Mundalsbergtunnelen og Bjørsviktunnelen som blir oppgradert.

Minst én uke

— I første omgang blir veien nattestengt i én uke. Dette kan bli flere dager, men det vet vi ikke før vi er i gang. Vi skal skifte ut PE-skummet og renske fjellet. Omfanget av dette vet vi ikke ennå, sier Sverre Måge, assisterende prosjektleder i Statens vegvesen.

PE-skum er matter som blir brukt til vann- og frostsikring i tunneler. Nyere tunneler har PE-skum dekket av sprøytebetong av hensyn til brannsikkerhet.

Kolonne før stengning

— Dette får konsekvenser for de som kjører denne strekningen på nattetid, så vi håper alle får dette med seg, sier Måge.

Veien blir stengt fra 01.00 til klokken 05.00. Fra klokken 22.00 til 24.00 er det kolonnekjøring med inntil en time ventetid. Etter klokken 05.30 blir det fri ferdsel.

Får nye vifter

Arbeidet på veistrekningen er en del et oppgraderingsprosjekt av tunneler i Region Vest. I Mundalsbergtunnelen vil det også bli montert nye vifter.

Måge forteller at det vil bli skiltet om stengt vei i begge retninger.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Konen fikk latterkrampe da Erik forsøkte å få luft i ute-sofaen.

  2. - Har ventet i flere timer uten å få informasjon

  3. Slik påvirker streiken flytrafikken på Flesland

BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN