- Jeg brukte forskjellige telefoner til de forskjellige grupperingene. Det var slik at hvis det gikk til helsike med én skulle ikke det kunne kobles til de andre.

Det forklarte Åsane-mannen, som anses som hovedmannen i Bergen for hasjligaen, da han inntok vitneboksen i går.

- Lei kamel å svelge

Ikledd dongeribukse og høyhalset genser, forklarte han seg rolig og veloverveid om hvordan kjemistudenten fra Åsane endte som hovedmann i Bergens største narkotikasak noensinne.

Hvor mange telefoner Åsane-mannen rullerte mellom, vet ikke politiet.

- Men det var mange. At han har satt Megafon-selgerne og andre misbrukere i fare for å bli mistenkt for alvorlig narkotikakriminalitet er det ingen tvil om, sier aktor, statsadvokat Rudolf Christoffersen.

Åsane-mannen, som har en økonomigrad og studerer kjemi, forklarte at narkotikasamarbeidet oppsto fordi norskpakistaneren skyldte ham penger.

- Det var en lei kamel å svelge for meg, fordi det innebar å ta på seg risiko og ansvar som jeg ikke ønsket. Men jeg hadde dårlig økonomi, og dette var en mulighet som jeg ble fristet av.

Åsane-mannen sier han til sammen sitter igjen med 182.000 kroner etter det storstilte narkosalget.

- Etter den første leveringen ga jeg også til to stykker jeg kjente. Men dem var det ikke lett å få inn penger fra, så det endte rett og slett med tap.

Selvmedisinert med hasj

Han fortalte at han selv har røkt hasj i mange år, og begynte etter en bilulykke for 13 år siden. Han fikk tilbud om tabletter fra legene, men medisinerte heller seg selv ved å røyke hasj.

- Det ga meg fred og ro.

De to hovedmennene har kjent hverandre i femten år, og pleide å røyke hasj sammen.

BT har tidligere skrevet at norskpakistaneren var tilknyttet et gjengmiljø i Oslo.

- Det er ikke noen holdepunkter for dette verken i eller utenfor saken, sier forsvareren hans, Vidar Lind Iversen.