Veien har vært helt stengt frem til klokken 12, da det ble åpnet for trafikk i en halvtime.

— En geolog har sett på saken. Nå sprenger kontraktøren steinene som lå i kjørebanen, og så kjører de steinene vekk. Det blir fri ferdsel fra cirka klokken 14.30, sier Ketil Molvær, vaktoperatør på Vegtrafikksentralen Lærdal.

— Vi har ingen politifolk på stedet nå. Det er private entreprenører som tar seg av saken, sier politibetjent Cato Hansen ved Operasjonssentralen i Sogn og Fjordane.

Store steinblokker raste ned fra fjellsiden ved Ålhus i Jølster kommune i Sogn og Fjordane natt til tirsdag og sperrer E39. Ingen biler ble tatt av raset.

Det var en bilist som varslet om raset klokka 01.47. Like før klokka 03.30 meldte Vegtrafikksentralen at store steinblokker lå i veien og at den er stengt midlertidig.

  • Sjekk været hos deg
  • Se oppdaterte veimeldinger Statens vegvesen sendte i natt ut en entreprenør for å vurdere omfanget av raset. Operasjonsleder Wenche Hope i Sogn og Fjordane politiidistrikt sier til BT at en geolog også er ventet til rasstedet klokken 10.

Ved 10.40-tiden er veien stadig stengt. Ifølge NRK Sogn og Fjordane kan det ta lang tid før veien åpner igjen.

E39 forbi Jølstravatnet er ein sterkt trafikkert pendlervei. Hope opplyser at kjøretøy med en totalvekt på under 7,5 tonn kan kjøre på sørsiden av vannet, på fylkesveg 451.

Tyngre kjøretøy må finne andre alternativer.

— Vi har ikke fått melding om noen spesielle problemer så langt, sier Hope.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post