Tirsdag ettermiddag kom Munthe-Olsen rett fra vitneavhør hos politiet. Der snakket han om sitt kjennskap til den forsvunne, og antatt omkomne, ungjenten.

— Hun gikk mye tur i dette området. Jeg så henne ofte, sier Munthe-Olsen (43)

Han bor like ved Årøyelva nordøst for Sogndal sentrum. Der driver han gård noen hundre meter fra huset som Veronica Heggheim Stegegjerdet leide.

«Smilte og sa hei»

Fra tunet utenfor gården peker han ut flere turveier som han registrerte at 22-åringen likte å bruke: En vei ned mot utløpet av elven, der det er en strand. Kongeveien, en flott turvei som går helt til Hafslo. Og en annen sti oppover langs Årøyelva.

**Les også:

** — Med ett unntak så jeg henne alltid med hund. Hun var ikke veldig kontaktsøkende, men smilte og sa hei. Hun holdt høyt tempo og langet ut, det virket som om hun trente, sier han.

43-åringen forteller om en bro over Årøyelva, Langabroi, som 22-åringen pleide å gå over.

Han beskriver broen som farlig, spesielt når det er mye vann i elven. Da slår vannet delvis over broen og gjør den glatt. Den helgen Stegegjerdet forsvant, er elven blitt betegnet som ekstremt stor.

— En som bor ved broen har tidligere advart henne mot å gå over der, sier Munthe-Olsen.

Han fungerte som kjentmann for letemannskapene som søkte etter 22-åringen langs Årøyelva.

For å hjelpe politiet med å avgrense terrengsøk, har han også pekt ut sannsynlige turveier 22-åringen kan ha gått.

- Ser ikke bort fra ulykke

Fungerende regionlensmann Asle Karoliussen sier de ikke ser bort fra en ulykke med Stegegjerdet knyttet til tur langs Årøyelva eller i området rundt.

irsdag letet kriminalsøkshunden Cooper, sertifisert til å påvise blant annet lik, gjennom deler av området. Samme hund søkte mandag gjennom huset til den savnede 22-åringen.

— Verken gjennom etterforskning eller vitneavhør er det noe som tilsier at noe kriminelt har skjedd med savnede, sier Karoliussen tirsdag kveld.

— Vi jobber bredt med å kartlegge de faktiske forhold og se hva det gir oss. Hvis vi finner henne, får vi selvfølgelig en del svar. Frem til det kan vi ikke utelukke noe, legger han til.

Les også:

Analyse-ekspert

Mandag fikk Sogndal-politiet hjelp fra Kripos til å analysere savnede Stegegjerdets bevegelser etter lørdag 25. oktober.

En analyseekspert begynte da med å gå gjennom 22-åringens aktivitet på mobil og PC, blant annet på sosiale medier.

Hensikten er å kartlegge elektroniske spor før 25. oktober — samt se om det er spor av aktivitet etter den datoen.

— Foreløpig er det tre dager vi ikke vet noe om, fra den siste observasjonen til savnetmeldingen tre dager senere. Nå jobber vi for mest mulig å snevre inn tidsrommet der vi ikke vet noe. Her blir analysen av data og mobil viktig, sier Karoliussen.

Tirsdag kveld fortate han om problemer med å få ut opplysninger blant annet fra en Facebook-konto som kan være knyttet til savnede. Kripos blir i Sogndal i hvert fall ut onsdag.

— Behov for ytterligere Kripos-bistand må vi vurdere fortløpende, sier lensmannen.

Les også:

Tror ikke hun har reist

Politiet mistenker ikke at den savnede 22-åringen har reist fra Sogndal. Politisjefen poengterer likevel at hun kan ha rukket å gå en veldig lang tur, uten at noen merket at hun var borte.

— Hun kan ha gått utenfor det området vi har søkt i og forulykket der. Men vi må bare lage oss en avgrensing. Nå konsentrerer vi oss om nærområdet og prøver å gjennomsøke det så godt som mulig, sier fungerende lensmann Asle Karoliussen.

SKUMMEL: Her er Langabroi, en bro over Årøyelva, som savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet skal ha pleid å gå over på tur. En nabo skal ha advart henne mot å bruke broen på grunn av faren for å dette uti, spesielt ved mye vann i elven. Tirsdag var det beskjeden vannføring i elven sammenlignet med perioden da Veronica forsvant.
Rune Sævig