Alle TVNorge-kanalene kan forsvinne om fire dager

Forhandlingene står i stampe.

Publisert Publisert

I FORHANDLINGER: Sjef i TVNorge og SBS Discovery, Harald Strømme, uder en presentasjon av kanalens programmer for våren 2015. Foto: SCANPIX

Ser du på TVNorge, Max, Discovery Channel, Eurosport Norge? Canal Digitals kunder står i fare for å miste disse og ni andre kanaler om ikke Telenor og Discovery Networks blir enige innen søndag.

Avtalen går ut ved midnatt 31. januar.

Bransjenettstedet Kampanje beskriver forhandlingene som «beinharde».

Rundt én million norske husstander er i dag Canal Digital-kunder. Det tilsvarer nesten 50 prosent av det norske tv-markedet, skriver Discovery i en pressemelding.

Vant over TV 2:

Også Fem, Max, TLC, Vox, Animal Planet og diverse nisjekanaler hos Discovery står i fare. Dette gjelder for kunder av både Canal Digital Kabel og Canal Digital Satellitt, samt tv-abonnenter tilknyttet Telenor IPTV. Dessuten vil Viasat-kunder bli berørt.

— Dette er en situasjon vi i det lengste ønsker å unngå. Vi vet at dersom alle våre kanaler forsvinner fra Canal Digital, kan dette få konsekvenser både for seere, annonsører og store deler av det norske produksjonsmiljøet. Vi har derfor et behov for å gå ut med denne informasjonen nå, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

— Vi går inn i en periode hvor flere av våre mest populære programmer går på lufta. Vi håper derfor å komme frem til en løsning sammen med Telenor, sier Skoland.

Han peker på at flere kjente programtitler har premiere på TVNorge i februar. Dessuten skal norske og engelske topplag ut i avgjørende sluttspillkamper i Europa.

Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor ønsker å tone med konflikten.

— Vi registrerer at Discovery har sendt ut en pressemelding, men vi håper at dette ordner seg, sier Sandstø til BT.

Publisert