Meldte seg selv i fengselet, politiet mistenker at kvinnen ble knivdrept

Mannen møtte opp i Bergen fengsel og fortalte at han hadde drept sin kone. Politiet skal mistenke at drapsvåpenet er kniv.

Publisert Publisert

PÅ PLASS: Her er bilen fra begravelsesbyrået på plass ved huset. Foto: MARITA AAREKOL

Politiet opplyste tidligere i dag at en kvinne var funnet død på Follese på Askøy, og at en mann har meldt seg for politiet. De mener de står overfor et drap.

— Det pågår et avhør av siktede nå. Fengslingen av ham blir fredag, sier politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt til BT onsdag kveld.

Avhøret ble asvluttet i 22-tiden onsdag. Valheim vil ikke si noe om hva 41-åringen ble spurt om eller hva som kom frem i avhøret.

- Hvordan stiller han seg til spørsmålet om straffskyld?

— Vi kommenterer ikke mer før torsdag, sier Valheim.

Skal ha blitt drept med kniv

Etter det BT erfarer skal kvinnen ha blitt drept med kniv.

Ifølge VG er det også beslaglagt en kniv som politiet knytter til drapshandlingen.

Mannen skal selv ha kjørt til Bergen fengsel i en bil han disponerte som drosjesjåfør. Han møtte så opp i vakten med en pakket koffert, og opplyste at han skulle sone fordi han hadde drept sin kone. Mannen var alene, og skal ikke ha hatt med seg våpen. Han forholdt seg rolig og var klar til å flytte inn i fengselet.

SAMMEN: - Alle barna er plassert sammen. Vi bruker de beste vi har, sier ordfører Siv Høgtun. Her sammen med kommunikasjonssjef Stig Ryland under pressekonferansen i ettermiddag. Foto: MARITA AAREKOL

Mannen ble tatt hånd om av ansatte i fengselet til politiet kom og pågrep ham. Han skal etter planen avhøres i kveld.Politiet bekreftet BTs opplysninger på en pressekonferanse i ettermiddag. Klokken 13.21 fikk politiet melding om at mannen hadde møtt opp i fengselet og fortalt hvor drapet skjedde.

Politiet sendte da flere patruljer til Follese. Siktede ble pågrepet i fengselet.

Har seks barn

— Ektefellene har seks barn i alderen ett til 18 år. Vi har jobbet intensivt med å lokalisere og få kontroll på at disse barna har det bra. Det har vi klart. De ivaretas av barnevernet, fortalte lensmann Helge Stave ved Sotra og Askøy lensmannskontor under pressekonferansen.

Mannen skal ikke være dømt for vold mot konen tidligere, men ble ilagt besøksforbud i 2009. Han skal ha flyttet tilbake etter en tid.

Askøy-ordfører Siv Høgtun sier at barna er plassert sammen på Askøy.

— Vi bruker de beste ansatte vi har, sier ordføreren.

Les også

Kjørte med kvinne gjennom vinduet

Ekteparet kommer opprinnelig fra Somalia, men har norsk statsborgerskap. Mannen er 41 år gammel. Kvinnen er 39.

Politiet kommer ikke til å gå ut med navn før de har fått varslet hele nettverket rundt familien.

Avhører vitner

Nå arbeider politiet med å avhøre vitner. De har også gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

— Siktede vil allerede i kveld få tilbud om å avgi en forklaring til politiet, fortalte Thomas Sørensen, seksjonsleder på avdeling for etterforskning.

Politiet ville ikke uttale seg om motiv.

MELDTE SEG: Lensmann Helge Stave forteller at mannen selv meldte seg i Bergen fengsel.

— Har erkjent

Politiet har tidligere opplyst at mannen har erkjent de faktiske forholdene.

— Det er en kvinne som er funnet død. En mann er pågrepet og har erkjent forholdet. Vi kan si at dette er en familierelatert sak. Åstedet er sperret av og vi jobber med å skjerme barn som er berørt, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

DRAR: Her drar legebilen fra åstedet onsdag ettermiddag. Foto: MARITA AAREKOL

Politiet opplyser at det antatte drapet skjedde på Follese.Ordfører Siv Høgtun (H) forteller at kommunen jobber på spreng for å få oversikt.

«Forferdelig tragisk»

— Dette er en forferdelig tragisk sak med mange involverte, sier Høgtun.

— Flere av barna går på skole og i barnehage her. Vi har koblet på vårt kriseteam som skal bistå de involverte, og akkurat nå jobber vi med å få oversikten over situasjonen.

Flere av barna går på skole og i barnehage her

Siv Høgtun, ordfører

Barnevernet er også koblet inn, forteller Askøy-ordføreren.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

Publisert

UNDERSØKER: Krimteknikere gjør undersøkelser i og rundt boligen på Follese i Askøy onsdag ettermiddag. Foto: MARITA AAREKOL

MISTENKER DRAP: Store politistyrker rykket ut til boligen på Askøy, der en kvinne ble funnet død onsdag formiddag. Foto: MARITA AAREKOL

ETTERFORSKER: Innsatsleder Rune Vedeler i Hordaland politidistrikt leder arbeidet på åstedet for det antatte drapet på Follese. Foto: MARITA AAREKOL

svp://86089svp://86088