Med nordavinden i fleisen ytterst på Nordnespynten var det få unge bergensere som fikk følelsen av at vinteren har forlatt oss. Solen var fremme nesten like mye som meteorologene hadde lovet, men vinden som kom i ekspressfart direkte fra Nordpolen dempet barnas iver etter å grille, blåse såpebobler og delta i rebusløp. Barnas feiring av 125-års jubileet til Bergen og Hordaland Turlag ble rett og slett en iskald opplevelse.

— Ikke lyst

Men feires skulle det. For 17. april 1890 ble Turistforeningen for Bergen By og Stift etablert, og det krever selvfølgelig også markering fra Barnas Turlag.

— Jeg har ikke lyst til å balansere. Det er for kaldt, sier Truls Skytterholm (7). Han lar seg overtale til å følge etter søsteren, Olivia (3,5), som tester balansen sin på stram line mellom to trær i parken. Eneste lille støttehjulet er armen til pappa Stian.

Telt og grilling

Da har de det varmere som har krøpet tett sammen i teltet hvor de kan male på små trestykker. Her sitter barna tett i tett, mens de voksne stuer seg sammen i midten av teltet. Utenfor er det kø fra hutrende familier som gjerne vil inn i varmen.

Ytterst på pynten prøver voksne å få fyr på grillen. En liten jente niholder på pølsen sin. Hun vil ikke ha tennvæske på den, så da får magen heller vente.

Rebusløp med neglebitt

Søskenparet Sara og Jakob Dale og kusinen Embla Dale har søkt ly under noen busker og spiser pølsene sine der.

Noen få har kledd seg godt nok til å delta i Tur Tipp, et rebusløp med spørsmål for både store og små. På post 8 er spørsmålet til barna hva nummeret til brannvesenet er. De voksne blir spurt hvor gammel Michael Jackson ble. Overkommelige nøtter begge deler. Men det skal noteres også. Og det er verre å få til, om man skal klare å unngå neglebitt.