Best også på runden

Gular-talentet Ådne Svahn Dæhlin tok sitt andre gull på to dager da han løp inn til 48.79 på gårsdagens 400 meter i junior-NM.

Publisert: Publisert:
Morten Olsen

Før lørdagens 800 meter var Ådne Svahn Dæhlin favoritt. I går var løpet langt mer åpent. Ikke rart dobbeltvinneren jublet etter seieren.

— Kristoffer Nyhus hadde jo bedre personlig rekord og årsbeste enn meg, så jeg var langt fra sikker på hvordan dette skulle ende, sa Gular-gutten etter helgas andre triumf.

Han satset alt fra start.

— Jeg bestemte meg for å åpne maksimalt, spesielt ettersom jeg startet i ytre bane og ikke hadde noen kontakt med de andre løperne. Håpet var at en kanonåpning fra meg skulle få de til å åpne litt for fort, slik at de ville stivne. For jeg mener og tror at jeg er en bedre stayer enn Kristoffer.

Nå ser Ådne Svahn Dæhlin frem til NM i Florø neste helg.

— I tillegg til to gull, var det deilig å få så gode svar på at kroppen er i rute foran NM. På alle måter har denne helga vært perfekt.

Ådne Svahn Dæhlin var også med på Gulars lag som ble nummer to på den avsluttende stafetten i eldste gutteklasse - klart slått av Hellas.

De to klubbene vil ventelig kjempe om seieren også i neste helgs NM, men da kan Gular forsterke med både Quincy Douglas og Thomas Mellin-Olsen.

I den yngste gutteklassen ble det stafettsølv til Norna Salhus, knepent slått av BUL

Benedikte Liland fra BFG Fana avgjorde en jevn og spennende trestegfinale i den yngste jenteklassen da hun strakte seg til 12.20 i sitt siste hopp. Da passerte hun Vibecke Brun fra BUL, som hadde ledet hele veien med 12.08 fra tredje omgang. I den eldste jenteklassen ble Silje Pettersen fra Fenring nummer to med 11.38.

Norna Salhus var absolutt en klubbene som reiste hjem fra junior-NM med flest medaljer. 20 medaljer ble beholdningen, og det vitner om at rekrutteringen i Bergen fortsatt er god. På avslutningsdagen ble det gull i høyde i yngste gutteklasse til Michael Hopsdal med 1.94. - Men det er først og fremst tresteg jeg satser på. Høyde hopper jeg mest for gøy. 1.94 var også en forbedring av persen med tre centimeter, sier Michael.

<b>GLEDER SEG TIL FLORØ: </b>Ådne Svahn Dæhlin fra Gular ble dobbeltmester i årets junior-NM. Lørdagens seier på 800 meter ble fulgt opp med en ny triumf på 400-meteren søndag. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

Publisert: