Best også på runden

Gular-talentet Ådne Svahn Dæhlin tok sitt andre gull på to dager da han løp inn til 48.79 på gårsdagens 400 meter i junior-NM.

Publisert Publisert
Morten Olsen

Før lørdagens 800 meter var Ådne Svahn Dæhlin favoritt. I går var løpet langt mer åpent. Ikke rart dobbeltvinneren jublet etter seieren.

— Kristoffer Nyhus hadde jo bedre personlig rekord og årsbeste enn meg, så jeg var langt fra sikker på hvordan dette skulle ende, sa Gular-gutten etter helgas andre triumf.

Han satset alt fra start.

— Jeg bestemte meg for å åpne maksimalt, spesielt ettersom jeg startet i ytre bane og ikke hadde noen kontakt med de andre løperne. Håpet var at en kanonåpning fra meg skulle få de til å åpne litt for fort, slik at de ville stivne. For jeg mener og tror at jeg er en bedre stayer enn Kristoffer.

Nå ser Ådne Svahn Dæhlin frem til NM i Florø neste helg.

— I tillegg til to gull, var det deilig å få så gode svar på at kroppen er i rute foran NM. På alle måter har denne helga vært perfekt.

Ådne Svahn Dæhlin var også med på Gulars lag som ble nummer to på den avsluttende stafetten i eldste gutteklasse - klart slått av Hellas.

De to klubbene vil ventelig kjempe om seieren også i neste helgs NM, men da kan Gular forsterke med både Quincy Douglas og Thomas Mellin-Olsen.

I den yngste gutteklassen ble det stafettsølv til Norna Salhus, knepent slått av BUL

Benedikte Liland fra BFG Fana avgjorde en jevn og spennende trestegfinale i den yngste jenteklassen da hun strakte seg til 12.20 i sitt siste hopp. Da passerte hun Vibecke Brun fra BUL, som hadde ledet hele veien med 12.08 fra tredje omgang. I den eldste jenteklassen ble Silje Pettersen fra Fenring nummer to med 11.38.

Norna Salhus var absolutt en klubbene som reiste hjem fra junior-NM med flest medaljer. 20 medaljer ble beholdningen, og det vitner om at rekrutteringen i Bergen fortsatt er god. På avslutningsdagen ble det gull i høyde i yngste gutteklasse til Michael Hopsdal med 1.94. - Men det er først og fremst tresteg jeg satser på. Høyde hopper jeg mest for gøy. 1.94 var også en forbedring av persen med tre centimeter, sier Michael.

<b>GLEDER SEG TIL FLORØ: </b>Ådne Svahn Dæhlin fra Gular ble dobbeltmester i årets junior-NM. Lørdagens seier på 800 meter ble fulgt opp med en ny triumf på 400-meteren søndag. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Frontkollisjon med lastebil på E39: – Fører av personbil alvorlig skadet

  2. Forbud mot alkoholservering i hele Norge etter midnatt. Se regjeringens pressekonferanse.

  3. Da koronaen slo til, tok skuespillerparet ekstra grep om hagen

  4. Ryde åpner for «saktesoner», parkeringsplasser og lavere maksfart om natten

  5. Bremsene på i frykt for ny koronabølge

  6. «Skuffa etter noregs­ferie? Kjipt for deg.»

  1. Arna