Peter Mueller fikk sparken

Et punkt i Peter Muellers (55) kontrakt som omhandlet etiske verdier, kan sende den sparkede skøytetreneren tomhendt hjem til USA.

MISTET JOBBEN: Peter Mueller.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Mandag fikk Mueller sparken etter trakasseringen av Maren Haugli (24). Ifølge juristene til Norges Skøyteforbund har Mueller brutt kontrakten så grovt at treneren neppe har krav på verken etterlønn eller noen annen form for økonomisk kompensasjon.

– Et enstemmig styre mente at hendelsen var så alvorlig at vi ikke hadde annet valg enn å heve avtalen med Peter Muellers selskap med umiddelbar virkning. Opptredenen hans er ikke forenlig med de verdier skøyteforbundet ønsker å identifisere seg med, sa skøytepresident Vibecke Sørensen på en pressekonferanse mandag.

— Pinlig berørt

Mueller har tidligere fått advarsel etter «uheldige episoder».

— Jeg ble pinlig berørt over innholdet, sa Sørensen om rapporten etter Haugli-saken.

— Det er et brudd i vår kontrakt og ikke i henhold til de etiske retningslinjene, sa hun.

— Flere vitner oppfattet det som upassende. Svært upassende, la Sørensen til.

Hun ønsket ikke å gå i detalj om nøyaktig hva Mueller skal ha sagt til Haugli.

Mueller først En time før styret i Norges Skøyteforbund skulle holde pressemøte om Muellers fremtid som norsk landslagstrener, gikk amerikaneren selv ut og opplyste at han har fått sparken.

I en pressemelding sa Mueller seg svært skuffet over skøyteforbundets avgjørelse og måten saken er håndtert.

– Saken er blitt fremstilt i mediene som om jeg har drevet seksuell trakassering av Maren Haugli. Dette har jeg ikke gjort, skrev Mueller i pressemeldingen, ifølge VG Nett.

Det var under en fellesmiddag i forbindelse med treningssamling i Berlin uken før verdenscupåpningen at Mueller skal ha trakassert Haugli. Det er ikke gjort kjent hva som skal ha blitt sagt.

Haugli meldte hendelsen inn til styret i skøyteforbundet, som etter behandling fredag bestemte seg for å utsette avgjørelsen til mandag.

– Jeg ba om å få et møte med skøytepresidenten i går, men ble avvist. Jeg har heller ikke mottatt den informasjonen som NSF skal ha innhentet, og jeg vet derfor ikke hvilken informasjon avgjørelsen bygger på, hevdet Mueller ifølge VG Nett.

Dette tilbakevises av skøytepresidenten.

– Etter verdenscupen i Heerenveen ble Peter Mueller innkalt til møte på forbundskontoret. Han har gitt sin versjon av saken så vel muntlig som skriftlig, og det samme har Maren Haugli gjort. Mueller fikk også muntlig referert rapporten saken ble basert på, hevdet Sørensen.

Uten trener Skøytelandslaget står nå uten sin trener gjennom de siste seks årene. Bare 80 dager gjenstår til OL i Vancouver.

Ifølge skøytepresidenten er sonderingen for å finne et nytt trenerteam i gang. Det ventes at ny landslagstrener er på plass i løpet av kort tid.

Peter Mueller skriver i pressemeldingen at han har engasjert advokat Christian Stang Våland i Kvale Advokatfirma DA for å få avsluttet forholdet til Norges Skøyteforbund på en ryddig måte.

– Jeg synes det er helt naturlig at han har tatt kontakt med advokater, mente Vibecke Sørensen.

Peter Mueller var tidenes første OL-mester på 1000 meter i Innsbruck 1976.

Publisert: