Rundspørring blant nybakte mødre

Politiet har ringt over 20 nybakte mødre i jakten på hvem som ringte til fødeavdelingen Storken. Det har styrket mistanken mot Dungs ektemann.

  • Helge O. Svela
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Bakgrunnen for ringerunden er det politiet nå kaller Storken-sporet.

Ti dager etter at Dung Tran Larsen 18. juni fødte en datter på Kvinneklinikken, ringte en ukjent person til fødeavdelingen Storken for å få råd om spedbarnsernæring.

Politiets teori er at henvendelsen kom fra Dungs ektemann (32), etter at han skal ha drept den nybakte moren.

Ektemannen nekter for at det er han som står bak den mystiske oppringningen, og politiet har ikke funnet noen spor av samtalen i telefontrafikk fra familiens kjente numre.

Drapsetterforskerne har derfor ringt familiene til over 20 kvinner som fødte i samme tidsrom som Dung. Ingen av de politiet har vært i kontakt med har vedkjent seg oppringningen.

— Holdt fanget, så drept

Bergen tingrett mener etterforskningen av Storken-sporet «er styrket i mistanken mot ektemannen» siden han ble fengslet for to uker siden.

— Vi jobber med et såkalt Storken-spor. Dette er et etterforskningsskritt som vi fortsatt holder på, og det vil være feil av meg å kommentere, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Bergen tingrett bestemte i går at både Dungs ektemann og hans mor må sitte varetektsfengslet til fredag 21. september.

— Det er mer sannsynlig at savnede har vært frihetsberøvet og så drept, enn alle andre muligheter, skriver tingrettsdommer Håkon Rastum i fengslingskjennelsen.

Både politiet og domstolen ser bort fra alle vitner som mener de kan ha sett Dung etter 23. juni, dagen mobiltelefonen hennes slutter å være i bruk.

— Det foreligger ikke noen spor etter henne etter den 23. juni, heter det i domstolens kjennelse.

Etterforskerne skal ikke ha presentert domstolen med noen konkret dato for når de tror Dung kan ha blitt drept, men konsentrerer seg om perioden fra 23. juni til 20. juli, da ektemannen meldte henne savnet.

Skjermes fra andre i fengsel

Både ektemannen (32) og Dungs svigermor (59) nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Begge krevde seg i går å bli løslatt fra varetekt, men Bergen tingrett bestemte i stedet at de må sitte i full isolasjon for å forhindre at «de kan samordne sine forklaringer ytterligere».

Full isolasjon innebærer at begge må sitte alene på cellen 23 timer i døgnet. Den ene timen de blir luftet, får de ikke ha noen kontakt med andre innsatte i Bergen fengsel.

— Hun tok det svært tungt. Det blir tøft å sitte i full isolasjon, sier svigermorens forsvarer Stein Erik Ottesen.

De to varetektsfengslede nektes også å se på TV eller lese aviser.

— Min klient har fått dagene til å gå med å se på TV. Nå blir det å sitte og se i taket, og kun ha kontakt med meg og fengselsbetjentene, sier advokat Frode Skogvold, som representerer Dungs ektemann.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Håper fortsatt at Dung lever

  2. Tror Dung ble holdt fanget og drept

  3. Ektemannen avhørt om mors permisjon

BT anbefaler

– Dei er taparane i Vestland. For mykje har handla om Sogn og Fjordane.

Regionen i sør er taparen i Vestland, skriv BT-kommentator.

LES SAKEN