Brann i tomannsbolig i Alversund

Det ble meldt om flammer og kraftig røyk.

Publisert Publisert

BRANT: Brannen begynte inne i tomannsboligen. Foto: Bård Bøe

Brannmannskaper, helse og politi er på utrykning mot stedet, meldte Vest polidistrikt på Twitter ved 13-tiden torsdag ettermiddag.

– Alle beboerne skal være ute av huset. Det brenner inne i huset, sa vaktkommandør Morten Frantzen ved 110-sentralen til BT.

Kraftig røykutvikling

Klokken 13.05 var brannmannskapene kommet frem til tomannsboligen som ligger i Vardane i Alversund. Røykdykkere gikk kort tid etter inn i boligen.

– Vi vet ikke hvor det brenner i huset, men beboerne sier at det er mye røyk, sa vaktkommandøren tidligere i ettermiddag.

Ifølge politiet er fem personer registrert på adressen og alle skal være ute av huset. Det var kraftig røykutvikling i husets andre etasje, melder Vest politidistrikt på Twitter.

– Vi fikk melding klokken 12.57. Brannmannskapene var fremme klokken 13.05 og bekreftet kraftig røykutvikling. Huset var tomt, sier vaktkommandøren.

– Startet slukkingen

Tre minutter seinere begynte røykdykkerne sin innsats.

– Vi forsøker å unngå spredning, men vi har foreløpig ikke kontroll. Vi har startet slukkingen, sa Frantzen.

Tomannsboligen ligger i et byggefelt.

INGEN SKADET: Ingen skal ha blitt skadet under brannen i tomannsboligen. Brannmannskapene arbeidet med å unngå at brannen spredte seg. Foto: Bård Bøe

Har kontroll

En liftbil med høy stige ble sendt fra Åsane for å bistå med slukkingsarbeidet.

Like før klokken 13.30 meldte brannvesenet at de har kontroll på brannen. To minutter seinere opplyste de at brannen var slukket.

Det pågår etterslukking og restverdiarbeid på stedet.

– Oppsto i andre etasje

– Brannen oppsto i andre etasje, i nærheten av kjøkkensonen, men vi har ikke fått verifisert nøyaktig hvor den begynte, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

Hun forteller at brannmannskapene arbeidet for å unngå at brannen spredte seg til den vertikaldelte sideboligen, noe de skal ha lykkes med.

– Det var veldig mye røyk da brannmannskapene kom frem, sier Knappen.

Store skader

Ifølge vaktkommandøren ved 110-sentralen skal det være store skader på huset.

– Det er brann- og røykskader både i første og andre etasje, sier Frantzen til BT.

Publisert