Funn i raset i Jølster

– Vi har ingen garanti for at vi finner den savnede i bilen, men dette øker sjansene betraktelig, sier lensmann Dag Fiske.

Publisert Publisert

RASET: På fylkesvei 451 feide et bredt ras med seg veien ut i vannet. En bil ble tatt av raset, og en savnet mann i 50-årene befant seg i bilen da raset gikk. Foto: Bård Bøe

Politiet opplyser at de er relativt sikre på at de har funnet en bil etter raset i Jølster.

Det er avdekket en større metallgjenstand 660 meter ut i vannet, på omtrent 170 meters dyp, skriver politiet i en pressemelding.

Sunnfjord-lensmann Dag Fiske forteller at det er sonarbilder som danner grunnlaget for at de er sikre på at det er en bil som ligger i raset.

En mann i 50-årene har vært savnet siden det gikk et stort rast over fylkesvei 451 tirsdag i forrige uke. En bil ble tatt av raset, og mannen i 50-årene befant seg i bilen, ifølge politiet.

FUNN: Det er gjort et funn 660 meter ut i det 762 meter lange raset. Foto: Politiet/Rovas

– Null sikt i området

– Vi er relativt sikre på at det er en bil ut ifra de sonarbildene vi har. Det er null sikt i området. Det gjør at vi ikke greier å få flere opplysninger om det er en person i bilen, sier Fiske.

Han sier at det foreløpig er uklart om funnet er gjort i rasmassene eller i vannet.

Ifølge Fiske ble funnet først avdekket med magnetstråler onsdag kveld. Torsdag begynte man med søk med sonar som gjorde funn av det de antar er en bil.

Vurderer å sende ned kamera

– Nå vurderer vi siktforholdene fortløpende for å vurdere om vi skal heve bilen eller om vi skal sende ned miniubåt med kamera for å se om personen er i bilen.

– Vi har ingen garanti for at vi finner den savnede i bilen, men dette øker sjansene betraktelig.

De pårørende er varslet, opplyser politiet.

Det har ikke blitt gjort flere søk etter funnet som ble gjort med sonar tidligere i dag, forteller Dag Fiske klokken 16.00 torsdag

– Det blir heller ikke gjort flere søk i kveld. Vi må vente på at sikten blir bedre før vi undersøker videre, sier han.

Publisert