Store snømengder stanset togtrafikken over fjellet

Bergensbanen var stengt i flere timer.

Publisert Publisert

MYE SNØ: Bergensbanen er stengt lørdag formiddag og har hatt trøbbel flere ganger i det siste. Dette bildet er fra Spordrift, tatt da et passasjertog måtte snu tidligere denne uken.

  1. Leserne mener

Et brøytetog ble stående fast mellom Mjølfjell og Myrdal på grunn av tekniske problemer.

– Bergensbanen er nå stengt for togtrafikk mellom Myrdal og Finse. Vi venter på freser fra Bane NOR som kan fjerne snø før sporet kan åpne igjen. Det er mye snø og mye vind, og vi må sikre at sporet er trygt å kjøre på, sa pressevakt Nina Schage i Vy like før klokken 10 lørdag.

Om lag fire timer seinere, klokken 14, opplyser Bane NOR på sine nettsider at strekningen er åpen igjen. Det vil fortsatt være forsinkelser for de fleste togene som skal fra Bergen til Oslo, eller motsatt vei, i dag.

Forsinkelser

Pressevakt i Bane NOR, Liv Tone Otterholdt, opplyste at freseren måtte hentes fra Geilo, fordi det andre toget hadde tekniske problemer.

– Dette vil nok ta et par timer å få ryddet sporene. Dette vil medføre en del forsinkelser på de fleste togene som skal over fjellet i dag. Vi beklager veldig ulempene dette medfører, sier hun.

Tog snur

I 12.30-tiden ble det klart at det ville ta lengre tid å rydde togbanen enn først antatt. Oslotoget som ventet på Voss lørdag formiddag, dro videre til Myrdal. Men det måtte snu.

– Toget fra Bergen til Oslo klokken 0757, hadde stått og ventet på Voss. Det kjørte med forventning om snarlig åpning, men måtte snu. Det drar enten tilbake til Voss eller Bergen, sa Schage.

Brøytetoget som havarerte er nå reparert.

I billettkontoret på Bergen jernbanestasjon får BT opplyst at flere passasjerer har valgt å få refundert togbillettene sine og at en del har valgt å fly over fjellet.

Publisert