Næringslivsleder (58) dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt sovende kvinne

Den 58 år gamle mannen er i Bergen tingrett dømt funnet skyldig i å ha voldtatt en mer enn 30 år yngre kvinne. Dommerne synes det er påtakelig at han husker så lite.

Publisert Publisert

- BLE VOLDTATT: Kvinnen i begynnelsen av 20-årene har forklart at hun ble voldtatt etter at hun og kjæresten takket ja til tilbud om overnatting hos en mer enn 30 år eldre mann. Foto: Christian Nicolaisen (arkiv)

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg følte meg liten, skitten og begynte til og med å lure på om jeg hadde sagt ja til dette her. Jeg var i sjokk.

Les også

- Han var ingen god samaritan

Det sa kvinnen i sin forklaring i Bergen tingrett for to uker siden.

Tiltalte: - Store hull i hukommelsen

En julidag i fjor rykket politiet ut til en bolig i en av Bergens bydeler. Der fant de en kvinne i begynnelsen av 20-årene.

Hun fortalte at hun hadde blitt voldtatt. Beboeren, den 58 år gamle tiltalte, ble pågrepet på stedet. Han ble senere tiltalt.

58-åringen er daglig leder i en bedrift i Bergensområdet. Han har nektet straffskyld. På tross av DNA-funn som ifølge politiet beviser samleie, avviste han sex med kvinnen.

Mannen sa i sin forklaring at han har store hull i hukommelsen fra den aktuelle kvelden og natten. Han hadde drukket store mengder øl og sprit. For mye, sa han selv i sin forklaring.

Mannen: «Ble dratt ned i en seng»

Han kunne ikke huske å ha møtt kvinnen på kiosken hun forklarte seg om, ei heller kunne han forklare nøyaktig hvordan han endte opp i samme seng som kvinnen og hennes kjæreste – og hvorfor han skulle ha invitert dem med hjem.

Les også

Eks-politi dømt for voldtekt

Han «ble dratt ned i en seng», men husker ikke hva som skjedde der, forklarte han.

– Jeg våknet av at noen ropte til meg mens jeg lå der med fornærmede og den andre mannen. Jeg var forvirret, følte meg ør i hodet. Jeg var ikke helt klar, forklarte tiltalte.

«Ung og sårbar»

Retten finner ingen bevis for frivillig samleie mellom 58-åringen og den langt yngre kvinnen. Dommerne finner det derimot «påtagelig» at han husker så lite, og legger til grunn at han har hatt forsett.

«Tiltalte har ein sein nattestime overtalt ei ung og sårbar kvinne til å verta med til hans husvære, og har om føremiddagen neste dag gått inn på rommet kor ho sov, og gjennomført samleie medan kjærasten hennar låg ved sida av», heter det i den enstemmige, fellende avgjørelsen fra de tre dommerne.

Straffen: Fire års fengsel, det samme som aktor krevde i sin prosedyre.

Kvinnen krevde 175.000 kroner i oppreisningserstatning. Dommerne kom til at 150.000 kroner er passende.

Mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, sier til BT at han ennå ikke har fått anledning til å gjennomgå dommen - og at han dermed ikke kan kommentere den.

58-åringen skulle etter planen få dommen forkynt klokken 14 tirsdag.

Publisert