Politiet: Sjelden vi ser noe slikt

Denne spesielle transportløsningen ble observert i 80-sone på E39 mot Åsane.

Publisert Publisert

«KASSEBIL»: Dette synet møtte veifarende på E39 mellom Bergen og Åsane. Foto: 2211-TIPSER

  1. Leserne mener

– Noe slikt har jeg aldri før sett på veiene. En diger kasse på taket av en personbil. Dette så trafikkfarlig og ganske komisk ut, sier drosjesjåføren Aw-Ali Abdisamad som kjører for Bergen Taxi.

Taxisjåføren hadde vært på Haukeland sykehus og var på vei til Åsane mandag ved 10-tiden da han og passasjerene i bilen ble oppmerksomme på «kassebilen».

Fra Somalia

– Kan dette være lov på norske veier? Jeg kommer selv fra en liten bygd i Somalia der ingen bryr seg om trafikkregler, men her i Bergen hadde jeg trodd man krevde større sikkerhet på veiene.

Ifølge Aw-Ali holdt bilen rundt 80 kilometer i timen. I kassen så det ut til å være en del løse gjenstander.

– Synet ble samtaleemne blant oss i taxien. Bilen svingte av like før Åsane Senter, sier sjåføren, som har kjørt drosje i Bergen siden 2014.

– Sjelden slikt volum

Distriktsleder i Utrykningspolitiet Terje Oksnes har fått oversendt bildet av «kassebilen» på E39. Han synes det er vanskelig å se hvor godt sikret kassen er ut fra bildet.

– Dette kommer under bestemmelsene for sikring av last. Det er sjelden vi ser et slikt volum på et tak, skriver Oksnes i en e-post.

Eieren av bilen forklarer til Bergens Tidende at han kjørte bilen til gjenvinningsanlegget ved Salhusveien med en emballasjekasse.

– Jeg er faktisk den eneste som vet sikkert hvordan lasten var sikret. Jeg brukte stropper. Trekassen var forsvarlig surret til lastebøylene på taket, sier bileieren, som mener at han ikke fortjente oppmerksomheten.

STOPPET AV POLITIET: Stortingsrepresentant Erik Skutle ble stoppet med denne lasten etter IKEA-tur i 2017. Foto: 2211-TIPSER

Spektakulær transport

Det er ikke første gang at sjåfører får oppmerksomhet for måten en bil er lastet på. En av de mest spektakulære løsningene sto stortingsrepresentant Erik Skutle (H) for etter en tur til IKEA sommeren 2017.

På vei til Bergen sentrum ble han stoppet av politiet og fratatt sertifikatet på stedet etter overlast på tak. Passasjeren hans satt også og holdt fast deler av lasten med hendene, ifølge politiet.

Publisert