Pepperkakebyen: Stavanger forblir liten

– Vi har pepperkakeby i Stavanger også, men ikke så en så stor og fin som denne, sier Mette Moldestad Dahle.

Publisert Publisert

– PÅ BESØK I STORBYEN: Ine Dahle (7 og helt til venstre) og mor Mette Moldestad Dahle ( i midten), er fra Stavanger og besøker verdens største pepperkakeby litt lenger nord på Vestlandet. Dina Emilie Alfheim (7) og Lise Lotte Alfheim (til h.) viser dem rundt. Foto: Ørjan Deisz

iconDenne artikkelen er over to år gammel

OGSÅ SOMMERLIG INNSLAG. Foto: Ørjan Deisz

Hun og datteren, Ine Dahle, er imponert over hva barnehager, skoler og tusenvis av unger har fått til. Det hele vises nå frem som verdens største pepperkakeby i gamle Sentralbadet. Det er første gang Dahle besøker den bergenske attraksjonen, men for bergensere flest er det 26. gang de har denne muligheten.

HUSET SOM DINA HAR BYGGET. Foto: Ørjan Deisz

For venninnen Lise Lotte Alfheim er besøket blitt tradisjon før jul, og i år har datteren også bidratt som bygningsarbeider.

– Vil du se huset jeg har laget. Dina Emilie Alfheim, (7) drar oss med helt tilbake til inngangen. Og der står huset hun har laget ut fra egen fantasi, kun med litt konstruksjonshjelp fra mamma og pappa.

INSPIRASJON FRA DEN STORE VERDEN. Foto: Ørjan Deisz

7 – åringen har laget tog og busser også, men ikke funnet dem ennå. Det er jo en storby dette, og du må bruke tid om du skal bli godt kjent i verdens største by laget av pepperkaker.

KAN KANSKJE KJØPES ETTER JUL. Foto: Ørjan Deisz

Under åpningen lørdag var Musikaljentene og presenterte eventyrmusikalen Julens Magi, og ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, (Ap) sto selvfølgelig for den offisielle åpningen.

LITT PARIS OG LITT MORMOR. Foto: Ørjan Deisz

Nytt av året er det at Bergen i år også vil få verdens minste pepperkakeby. Men den vil man først kunne se 7. desember, når det første store julemarkedet i byen åpner på Festplassen.

LITT SKJEVT, AKKURAT SOM ORGINALEN. Foto: Ørjan Deisz

Da skal store telt med salgsboder og servering prøve å gi samme stemningen og opplevelsene som mange kjenner fra julemarkedene lenger sør i Europa.

ET NYTT HOTELL SOM KAN SPISES. Foto: Ørjan Deisz

100 ÅR NESTE ÅR. Foto: Ørjan Deisz

HVILKE BYGG ER DETTE? Foto: Ørjan Deisz

INNI HER BOR VEL KLØVERNISSEN? Foto: Ørjan Deisz

KAN IKKE VÆRE LETT Å FÅ TIL! Foto: Ørjan Deisz

Publisert