- Beklager bergensere, men konserten var god!

Nå kjemper «rockelegen» for å beholde jobben.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— De siste dagene har ikke vært særlig behagelige, forteller lege Jan Norvald Øren.

Etter at bt.no skrev om «rockelegen» som gikk på konserten med Iron Maiden i stedet for å være på jobb på legevakten, har det vært mange telefoner.

— Det har stormet. Men for å være ærlig, så er vel dette en storm i et vannglass. Dette er ikke noen stor sak. Hadde jeg vært leder, hadde jeg ikke brukt mye tid på dette, sier Øren.

- Angrer du?

— Jeg angrer ikke på at jeg gikk på konserten, for den var veldig god. Men i ettertid - når jeg ser hvor mye oppstyr det ble - så angrer jeg kanskje litt, sier han.

Vil gå rettens vei

Øren er foreløpig strøket fra vaktlistene ved Bergen Legevakt, og skulle egentlig vært i møte med ledelsen i dag. Det møtet er utsatt til mandag.

— Jeg har bedt om at vi bruker helgen til å tenke oss litt om. Jeg vil gå i dialog med ledelsen. Men hvis jeg mister vaktmulighetene, kommer jeg til å gå rettens vei. Jeg har allerede tatt kontakt med jurist, sier han.

Les også

«Rocke-legen» strøket fra vaktlisten

At han er strøket fra vaktlistene i helgen, synes han egentlig passer greit.

— Det er godt å ha fri etter alt oppstyret, men jeg er ikke sykemeldt, sier legen.

Øren har ønsket å stå frem med navn og bilde i media for at ikke andre leger ved Legevakten skal mistenkeliggjøres. Han vil også få frem sin versjon av saken.

— Man må stå for det man gjør. Til bergenserne vil jeg si: Beklager, men konserten var god!

Avklart

Ifølge Øren hadde han på forhånd avklart med den andre legen som var på vakt ved Legevakten at det var greit at han gikk på konserten.

— Vi fant ut at hvis det var rolig, så kunne kollegaen min klare to-tre timer alene. Da jeg ringte inn for å høre noen timer før vakten begynte, så var det få pasienter der, sier han.

— Jeg regnet med at det skulle gå greit, men så hopet det seg opp og det kom mer pasienter enn forventet, sier han.

— Nå er det blitt gjort en stor sak ut av noe som ikke har fått noen medisinske konsekvenser av betydning.

Om pasienten som måtte vente med gallestein, sier han følgende:

— Den eneste behandlingen for gallestein er smertestillende. Den pasienten fikk den behandlingen vedkommende skulle ha - uten betydelig ventetid, mener legen.

Øren skulle vært på jobb klokken 22 onsdag. Like etter midnatt ble han oppringt fra Legevakten.

— Da var det en veldig amper tone. De sa at jeg bare måtte komme meg på jobb og at det var krise, sier han.

Like før klokken 01.00 var legen på plass på jobb.

— Jeg er vanligvis alltid til stede når vakten begynner til den er slutt. Hadde jeg visst det hadde blitt et problem, hadde jeg gått fra konserten tidligere. Jeg hadde fått aksept for å gå, og regnet med at en avtale var en avtale, sier han.

Han er godt fornøyd med konsertopplevelsen.

— Jeg koste meg på konserten og slappet av. Det er viktig med leger i beredskap der også, sier han.

- Sleivete

Da bt.no snakket med ham dagen etter konserten, langet legen ut mot utakknemlige og utålmodige bergensere som kom til legevakten med småting.

— Det var sleivete sagt. Jeg var nok litt amper da jeg sa det. Men jeg mener noe med det. Alle kan ha godt av å gire ned utålmodigheten sin litt på Legevakten. Bergensere har en tendens til å legge seg opp i hvem som er sykest og hvem som bør komme først i køen, sier han.

Les også

Leger skyr Legevakten

— Men stort sett er bergensere hyggelige og jeg trives godt på legevakten, legger han til.

Øren forteller at han sluttet som fastlege i mai.

— Nå er jobben ved legevakten hovedinntektskilden min. Det er den jeg overlever på. Hvis den blir tatt fra meg, så kan det bli et kjempeproblem økonomisk, sier han.

Publisert: