Politiet legger vekk Dolk-tyveri

Politiet har ingen mistenkte etter tyveriet av gatekunstverket «Grenade Lovers». Nå er saken henlagt.

Publisert Publisert

STJÅLET: Dolks «Grenade Lovers» ble i oktober stjålet fra veggen ved puben Finnegans i Bergen sentrum. Det er fortsatt ukjent hvem som har stukket av med gatekunstverket. Foto: Christian Nicolaisen

Et av gatekunstneren Dolks tidligste verker i Bergen sentrum, stensilen «Grenade Lovers»,ble i oktober stjålet fra en husvegg i Veiten.

Kunstverket fikk stå i fred i mer enn ti år, før det ble revet ned fra et vindu utenfor puben Finnegans.

— Har ingen mistenkte

Tyveriet ble anmeldt til politiet av huseier 7. oktober. Torsdag ble saken formelt henlagt, opplyser politiadvokat Elise Rolstad ved Bergen sentrum politistasjon.

— Vi har ingen mistenkte i saken, og tyveriet er derfor henlagt på grunn av mangel på opplysninger om gjerningsmann, sier hun.

Les også

- Vi har interessante overvåkningsbilder

Politiet har i løpet av etterforskningen gjennomgått overvåkingsbilder fra aktuelle steder i området, blant annet fra Den Nationale Scene.

— Ingen av bildene viser noe som kan knyttes til dette tyveriet. Vi har også tatt flere vitneavhør, men har altså ikke klart å finne gjerningspersonen, sier Rolstad.

30.000 kroner i dusør

Administrerende direktør Marit Warncke i Bergen Næringsråd, som eier den aktuelle bygården, utlovte en dusør på 20.000 kroner til den eller de som kunne bidra til at tyverisaken ble oppklart.

En ansatt ved Finnegans la i tillegg 10.000 kroner i dusørpotten.

Les også

Dolk-tyveri utløser dusørkamp

Dusøren har så langt ikke gitt tellende resultat i form av en oppklaring.

I fjor oppklarte Hordaland politidistrikt kun 17,4 prosent av anmeldte vinningsforbrytelser.

— Hvis det skulle komme inn nye opplysninger av interesse, så vil saken bli tatt opp igjen, sier politiadvokat Rolstad.

- Verdt 200.000 kroner

«Grenade Lovers» var foreviget på en sponplate som ble skrudd fast på et av vinduene i Veiten 3.

Kunsteksperter BT har snakket med, mener verket ville hatt en verdi på opp mot 200.000 kroner dersom det ikke hadde blitt stjålet.

— Dolks verker fyker nærmest opp i pris, og han er veldig i skuddet akkurat nå. Alle snakker om ham, og alle vil ha ham, kanskje spesielt bergensere, sa daglig leder Knut Forsberg i Blomqvist kunsthandel til BT i forrige måned.

Les også

- Det vil bare bli større og bedre fremover

BT har tidligere skrevet at gatekunstneren har omsatt for minst 20 millioner kroner så langt i sin rundt ti år lange karriere.

Det siste året har kunstneren for alvor tatt steget fra gaten og inn i galleriene. Nylig ble bergenserens første galleriutstilling i hjembyen avsluttet ved Galleri SE, noe som ga publikumsrekord.

Publisert