Marius Reikerås vil anke dommen

Den tidligere advokaten Marius Reikerås ble frifunnet for grovt bedrageri, men funnet skyldig i påvirkning av aktører i rettsvesenet. Han vil anke dommen.

  • Per Lindberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Dommerne fant det ikke bevist at Reikerås begikk grovt bedrageri eller bidro til grov utroskap da han fikk utbetalt nær to millioner kroner fra en klient, en eldre bergensreder fra 2004 til 2006.

Les også

Frifunnet for grovt bedrageri

Rederens barn engasjerte advokat Helge Wesenberg. Retten mener Reikerås er skyldig i å ha forsøkt å påvirke Wesenberg i forbindelse med et rettsmøte.

— Utgangspunktet for rettssaken var påstanden om at jeg skulle ha begått grovt bedrageri. Det var det alvorligste punktet, og på dette ble jeg frifunnet. Jeg kommer til å anke de forhold jeg ble dømt for, sier Reikerås til bt.no.

Les også

- Betalte tilbake mer enn jeg fikk

— Bunnen falt bort

Han sier han har arbeidet flere tusen timer for bergensrederen.

— Det er vanlig at advokater tar seg betalt for arbeid de gjør. Derfor er jeg ikke overrasket over Reikerås frifinnes, sier Arild Dyngeland, forsvarer for Marius Reikerås.

Dyngeland sier videre dette:

— Saken startet med en påstand om bedrageri, og dette ble Reikerås frifunnet for. Derfor synes jeg det er merkelig at han blir dømt for påvirkning av aktører i rettsvesenet, når det var knyttet til påstanden om bedrageri. Man kan jo si at bunnen for hele saken falt bort når retten ikke fant det bevist at det hadde blitt begått bedrageri, sier Dyngeland.

- Justismord

Marius Reikerås mener han er utsatt for et justismord, og reagerer også på at Bergens Tidende omtaler ham med navn.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Advokat tiltalt for bedrageri

BT anbefaler

«Et historisk dypt fall»

Beyers avgang sjokkerer. Nå må Festspillene også pleie omdømmet sitt.

LES SAKEN