Jente befølt på skoleveien

Jenten som ble utsatt for et seksuelt overgrep i Åsane tirsdag, skal ha blitt befølt av en ukjent mann.

Publisert Publisert

FULGT HJEM: - Enkeltelever som skulle gå alene hjem tidligere i dag, er blitt fulgt hjem av ansatte ved skolen - hvis de ikke har kunnet slå følge med andre, sier Einar Skintveit, rektor ved Flaktveit skole. Foto: Audun Hageskal

 • Audun Hageskal
 • Jonas Sætre
 • Christian Nicolaisen
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jenten er elev på et av de lavere klassetrinnene på Flaktveit barneskole. Overgrepet skal ha skjedd tirsdag mellom klokken 15.30 og 17.30.

Etter det BT får opplyst, ble jenten befølt av den voksne mannen. Han skal også ha blottet seg og fått jenten til å beføle seg.

Politiadvokat Trond Eide, som er påtaleansvarlig i saken, vil ikke kommentere selve overgrepet, annet enn at det er «alvorlig» og har en strafferamme fra tre års fengsel og oppover.

— Ikke voldtekt

— Det blir et teknisk spørsmål om det er den ene eller andre bestemmelsen som skal brukes på forholdet slik vi har fått det beskrevet til nå. Det kan være snakk om seksuell omgang eller en seksuell handling. Nå må vi avvente avhøret av jenten til uken. Foreløpig er det ingen indikasjoner på at det er brukt fysisk makt mot henne. Slik saken er opplyst, dreier dette seg ikke om en voldtekt, sier Eide.

Han legger til at denne typen overgrep mot barn, med fremmed gjerningsmann, er sjelden, sammenliknet med overgrep fra personer som har en relasjon til barnet.

Jenten var på vei fra Breimyra skole til Hjortlandsvegen da overgrepet fant sted. Politiet ber om tips i saken.

Jenten var på tidspunktet kledd slik:

 • Rosa bukse
 • Stripete genser
 • Rosa joggesko og blomstret skolesekk
  Gjerningsmannen beskrives slik:
 • Voksen mann
 • Nordisk utseende
 • Skal ha hatt med seg to hunder
  Tips kan formidles til Bergen Nord Politistasjon på telefon 55255500 i kontortiden (09-15.30). Utenom kontortid benyttet tlf. 02800, skriver politiet i en pressemelding.

Elever og foreldre orienteres

Einar Skintveit, rektor ved Flaktveit skole, bekrefter at det er en elev fra hans skole som ble utsatt for overgrepet tirsdag.

For å skåne den aktuelle eleven, ønsker han ikke å si noe om alderen.

— Jeg kan ikke si så mye om det, men vi er selvfølgelig kjent med saken. Elever og foresatte vil få informasjon hjem fra oss som ranselpost i dag, sier Skintveit.

Flaktveit skole har 400 elever.

Skolen har - i samråd med politiet, involverte foresatte og kommunal ledelse - hele tiden vurdert hva de skulle gå ut med og når.

— Politiet har jobbet med saken siden tirsdag. Vi fant ut at vi ville kommentere saken idet politiet gikk ut med en etterlysning, sier rektoren.

— Vi har orientert og vil fortsette å orientere elever på skolen om hendelsen i dag.

- Gå sammen med andre

Kommunaldirektør for oppvekst i Bergen kommune, Anne-Marit Presterud, vil ikke svare på hvorfor de har ventet to dager med å gå ut med saken.

— Jeg har vært i dialog med rektor om å følge rådene fra politiet. Jeg vil ikke gi noen flere kommentarer, fordi dette er en politisak, sier Presterud.

Den kommunale ledelsen ble informert om saken onsdag.

I en orientering som i dag går ut fra Flaktveit skole til foresatte (se bilde i margen), heter det at alle elevene i dag har fått følgende beskjed:

«En mann har gjort noe slemt med en av våre elever på skoleveien. Politiet jobber med saken, men har ikke funnet ham ennå. Det jobbes hele tiden med saken, men inntil videre må vi passe på hverandre og ikke gå alene til og fra skolen. Alle bør i dag gå rett hjem. Vi voksne skal også passe ekstra på ute på viktige steder».

Kommunaldirektør Presterud råder elever og foresatte ved de fire skolene i området om å ta forholdsregler og ikke å gå alene.

— Før vi vet noe mer kan det være lurt at elevene går sammen med noen andre.

Hun opplyser at de tre andre skolene i området, Li, Breimyra og Kyrkjekrinsen, vil legge ut samme informasjon på sine nettsider som Flaktveit skole.

Har fulgt elever hjem

Flaktveit-rektor Skintveit forteller at enkeltelever som har skullet gå alene hjem tidligere i dag, torsdag, er blitt fulgt hjem av ansatte ved skolen - hvis de ikke har kunnet slå følge med andre.

— Skoleledelsen har prøvd å sikre seg at ingen har gått alene hjem i dag.

For rektoren og skolen er fokuset nå å ta saken alvorlig, men samtidig prøve å ha en mest mulig vanlig hverdag.

— Vi må passe på hverandre og være sammen. Så lenge vi gjør det, skal det være trygt her på Flaktveit, sier Skintveit.

- Hvordan jobber dere opp mot de foresatte til eleven?

— Vi har hatt tett dialog med dem siden dette skjedde, og de er orientert om informasjonsskrivet fra skolen og om at politeit ville gå ut med etterlysning.

Politiet er ikke til stede på skolen torsdag ettermiddag.

- Ble elever fulgt hjem også onsdag, etter at dere fikk vite om hendelsen?

— Nei, ingen ble fulgt hjem onsdag. Men vi prøvde å holde et årvåkent blikk over situasjonen og passe på at ingen gikk alene hjem, sier Skintveit.

PÅ SKOLEVEIEN: Overgrepet skal ha skjedd mens jenten var på vei fra Breimyra skole til Hjortlandsvegen i Åsane.

BREV MED HJEM: Alle elevene har fått med seg brev etter hendelsen. Der står det at «en mann har gjort noe slemt med en av våre elever på skoleveien».

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Mann skal ha voldtatt barnevaktene (14)

Han erkjenner ikke straffskyld.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Fjord Line kutter alle avganger fra Bergen

 2. – Derfor støtter jeg Trump

 3. Denne testen kan gi deg koronasvar på 15 minutter

 4. Sjokkert over prosessen før han sluttet som Brann-trener: – Rune Soltvedt gjemte seg

 5. Denne bilføreren fikk ikke kjøre videre før han hadde ryddet

 6. Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320