• Alt har rotet seg til i denne etterforskningen, sa forsvarer Torbjørn K. Sognefest under sin prosedyre.

Han er forsvarer for forretningsmannen som er tiltalt for å ha voldtatt en prostituert 22 år gammel afrikansk kvinne natt til 20. desember i fjor. Han skal ha truet henne med en kniv og deretter voldtatt henne, i følge og statsadvokaten.

Kun ett avhør

Mens aktor la ned påstand om at han ble straffet med fengsel i fire år og seks måneder, mener Sognefest at mannen må frifinnes. Han slakter politiets etterforskning.

— Min klient ble kun avhørt av politiet en gang. Det var alt de klarte å få til. Da var han pågrepet og satt på glattcelle. Dette er en vanlig familiefar. Man kan tenke seg hvilken tilstand han var i. Og hva med kniven da? Aktor hevder den bare var der. Vi er i Norge. Dette er ikke et bambusland. Politiet har ikke gjort noe for å finne ut hvor den stammer fra. Hvorfor ble den først sendt inn til analyse etter seks måneder? Det er ikke funnet spor fra min klient på kniven, ikke fingeravtrykk, ingenting, sa Sognefest.

- Må bevise sin uskyld

Aktor mener manglende DNA-funn ikke betyr noe. Sognefest reagerte sterkt på den uttalelsen.

— Mangel på bevis har også bevisverdi, men nå må tiltalte bevise sin uskyld. Det skal ikke være slik i Norge. Vi har dessuten hørt flere vitner fortelle at det aldri var kniv i lokalet.

Forretningsmannen har forklart at det sto flere biler parkert utenfor lokalet da han kom med den prostituerte kvinnen i drosje fra sentrum. Han hevder han ble lurt i en felle av fornærmede og en annen mann. Deres mål var å få penger av ham. Andre vitner har fortalt at bilene sto der. Ifølge tiltalte sto en ukjent mann skjult bak bilene og ba om penger.

— Nå må tiltalte bevise sin uskyld fordi politiet ikke tok bilder fra stedet som viste at bilene sto der. Slike resultater får vi når politiet ikke gjør jobben sin, sa Sognefest.

— Fornærmede har forklart at noen ringte henne under seansen og spurte hvordan hun hadde det. Politiet har ikke gjort noe for å sjekke hennes telefon og finne ut hvem det var. Var det personen som sto på utsiden? Vi vet ikke.

- Troverdige vitner

Han reagerer på at det ikke ble gjort åstedsundersøkelser og at politiet ikke har sjekket om folk i nærheten har hørt noe den aktuelle natten.

Statsadvokaten sa i sin prosedyre at hun mente at tiltalte hadde fått to vitner til å stille opp for seg i retten og forklare seg uriktig i saken. Mannens kone er en av dem.

— Hun har forklart seg troverdig og detaljert tre ganger. Hvis hun skulle tilpasse sin forklaring, måtte hun fått alle dokumentene og tilpasset seg disse. Hun har i hvert fall ikke fått dem fra meg, sa forsvareren.

Han mener også det er ulogisk at mannen skulle ha truet den prostituerte kvinnen med kniv for så å legge seg til og sove.

— Det er aldeles usannsynlig, sa Sognefest.

- Som et mareritt på film

Den tiltalte forretningsmannen fikk siste ord i saken. Han var sterkt preget da han henvendte seg til retten.

— Da jeg var pågrepet, trodde jeg politiet var på stedet og sikret spor. Jeg tok det som en selvfølge at det ble tatt bilder. Skjer det en ulykke på min arbeidsplass, kommer Arbeidstilsynet. Vi får ikke fjerne noe. Alt skal stå til undersøkelser er gjort. Jeg tok det som en selvfølge at helt elementære ting ble gjort, sa mannen.

Han beskrev situasjonen som helt uvirkelig.

— At jeg skulle true noen med kniv, er som et mareritt på film. Jeg har aldri i livet truet noen. For meg og min familie er dette traumatisk og marerittaktig. Jeg kan ikke få satt ord på det. Jeg er helt uskyldig i noe som har med kniv og voldtekt å gjøre, avsluttet han.