I løpet av to uforglemmelig fine sommermåneder er mer enn 12.000 bilder merket med #btsommer på bildedelingstjenesten Instagram. Thomas Berge (30) tok det vi likte aller best.

Bildet er tatt på Askøy i sommer, og viser en liten jente som er foreviget med en såpeboble.

Juryens begrunnelse: Thomas Berge har klart å fange datteren i et øyeblikk av genuin glede. Bildet er godt komponert, og har en spenning i det at vi selv må forestille oss hva som skjer når såpeboblen sprekker. Et blinkskudd, rett og slett!

— Ren glede

Berge stikker av med et reisegavekort på 5000 kroner.

- Bildet ditt viser en liten jente som tydeligvis er veldig glad i såpebobler. Hva er historien bak bildet?

— Bildet er tatt i et bursdagsselskap på Askøy i sommer, og viser datteren vår Mathilde på to år. Hun er veldig glad i å sprekke bobler, så jeg var forberedt på at det kunne bli et bra bilde.

- Og det ble det virkelig?

— Ja, det er et lite blinkskudd. Det ser ut som hun lukker øynene rett før hun krasjer inn i såpeboblen. Jeg vil beskrive uttrykket hennes som ren glede, og den gleden kommer ofte frem når vi begynner å blåse såpebobler, sier Berge.

Tur med konen

Han anser seg selv som en over middels fotointeressert hobbyfotograf. Vanligvis leker han seg med timelapse-videoer. For noen år siden ble Berges timelapse fra Hardanger plukket opp av det amerikanske nettstedet Huffington Post.

— Det var litt stas, må jeg innrømme, og det var gøy at så mange ville se filmen. Men det er ren hobby for meg, sier 30-åringen, som bor i Stavanger.

- Har du bestemt deg for hva du skal bruke reisegavekortet på?

— Ja, vi har diskutert det litt innad i familien, og det blir nok en tur til Paris på meg og min kone. Vi har fire barn, og har ikke reist alene på en stund. Det blir deilig, sier Berge.

Se flere bilder fra konkurransen her.