— Vi har ca. én million kroner utestående hos Walde Entreprenør, sier Merete Neverdal Skarsvåg i Skarsvåg Rør og Interiør AS.

Frekhaug-selskapet har vært involvert i flere lokale prosjekter Walde har hatt hovedentreprisen for.

— Det gjelder blant annet Drømmehagen barnehage og 52 boliger i utbyggingsområdet Mjåtveitmarka, sier Skarsvåg.

- Ante at noe var i gjære

Med Walde-konkursen følger også en redusert ordrereserve for 2014. Skarsvåg Rør og Interiør AS hadde i 2012 en omsetning på nærmere ni millioner kroner og et resultat før skatt på vel en halv million.

— Hva betyr en million i tap for dere?

— Det blir et stort innhogg på bunnlinjen. Vi knekker neppe nakken på dette, men det er selvsagt veldig bittert.

Neverdal Skarsvåg forteller at de har ant at noe var i gjære de siste tre ukene. Derfor forlot de byggeplassen i Mjåtveitmarka for ca. to uker siden.

Stor bekymring

Daglig leder Trond Helland i Helland Elektro, med adresse Lindås, sier selskapet har flere hundre tusen kroner utestående hos Walde Bolig og Walde Hus.

— Jeg kan trygt si at bekymringen er rimelig stor for hva som vil skje med disse Walde-selskapene også. Det er tragisk å tenke på hvor mange som vil lide i dragsuget av en så stor konkurs, sier Helland.

Kan tape stort

Magne Hope AS Entreprenør i Austrheim har utestående flere millioner kroner hos Walde Gruppen.

— Det er først og fremst i Walde Utvikling, Walde Bolig og Walde Hus vi har utestående beløp, sier daglig leder Øystein Hope.

Han vil ikke spesifisere totalbeløpet nærmere før det er kommet ytterligere avklaringer for disse tre underselskapene, som i første omgang ikke er berørt av konkursen.

Ferdig med jobben i går

Radøy-selskapet Risnes Elektro får også svi på bunnlinjen.

— Vi har utestående ca. 250.000 kroner hos Walde, for arbeid med to tomannsboliger i Furuly Eldresenter på Årås i Austrheim, sier daglig leder Konrad Risnes.

Arbeidet ble faktisk avsluttet i går.

— Dette er en trasig situasjon for alle parter; for dem som mister jobben sin hos Walde, for kundene og for oss underleverandører, sier Øyvind Risnes.

Selskapet hans er ett av mange i regionen som blir berørt av konkursen i Walde-systemet.