Frps finanspolitiske talsperson på Stortinget kan dermed bli partiets tredje fylkesmann gjennom tidene, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hagesæter, som er inne i sin fjerde periode på Stortinget som representant for Hordaland, sier han ikke har søkt jobben fordi han er lei politikken.

— Overhodet ikke. Og jeg mangler heller ikke utfordringer som politiker. Det får jeg blant annet nok av i høst når jeg skal lose statsbudsjettet i havn i Stortinget sammen med Høyre. Jeg tvinner ikke tommeltotter på Stortinget, sier Hagesæter.

Dersom Hagesæter blir utnevnt, kan han ikke etterfølge tidligere Sp-statsråd Kristin Hille Valla, som i dag er inne i sine siste måneder som fylkesmann, før stortingsperioden er omme. Det betyr at kommunal- og regionalminister Jan Tore Sanner må konstituere en person i stillingen fram til våren 2017. Det er Sigurd Tremoen som er assisterende fylkesmann i dag.

Hagesæter har også tidligere uttrykt interesse for å bli fylkesmann. I 2011 søkte han jobben i Sogn og Fjordane, men nådde ikke opp.