Nå er det bare en av dem som har suksess

Hør ny episode av 36,9: 16 år er gått siden dette bildet ble tatt. Nå er det bare en av dem som har suksess.

Publisert Publisert

En gang var det tipp, topp, tommel opp for Terje Søviknes, Carl Ivar Hagen og Siv Jensen. Nå har motgangen nådd partiet for lengst. Mandagen kan bli et katastrofevalg for Frp.

  • Kjetil Gillesvik
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

En gang svevde de høyt sammen på meningsmålingene. Nå er suksess for lengst erstattet med motgang — og ingen kjenner det sterkere på kroppen enn Siv Jensen og Carl I. Hagen.

Fremskrittspartiet er tema i den siste episoden av 36,9. Her diskuterer BTs valgekspert Johan Giertsen og TV 2-journalist Kjetil Løseth den aller siste utviklingen. Flere målinger viser at Siv Jensen fort kan få et valgresultat under den magiske grensen på ti prosent. Verst av alle sliter Carl Ivar Hagen, som er Frps toppkandidat i Oslo.

LES OGSÅ: Ny måling: Søviknes lever farlig

Lyspunktet

Et lite lyspunkt finner vi imidlertid i Os. Her har Terje Søviknes regjert som ordfører i 16 år, og velgerne ser fortsatt ikke ut til å være lei. På en helt fersk målingsom Respons har gjort for BT og Midtsiden.no får Søviknes en oppslutning på 37,1 prosent. Sammen med Høyre har han nå 18 av 35 mandater, noe som gir et knappest mulig flertall.

Men ingenting er sikkert og det går mot en valgthriller av de helt sjeldne i Os på mandag. Klarer opposisjonen å sikre seg et mandat til, så tyder mye på at Søviknes-æraen er over i Os. I podkasten 36,9 forteller Søviknes om hvor krevende det er å drive valgkamp når partiet hans kjemper så mye i motvind. Og han må svare på hvor mye Carl Ivar Hagen har skadet partiet i denne valgkampen.

Frank Aarebrot mener Siv Jensens tålegrense snart er nådd. Hør hans analyse i podkasten 36,9.

Ønsker du å abonnere på podkasten 36,9? Skriv inn søkeordet politikk i din podkastleser — og programmet kommer opp. Trykk deretter på abonner.

Hør tidligere episoder her:

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  2. Lam fikk halen bitt av: – Noen hundeeiere ødelegger for alle andre

  3. «Hinsides lang kø.» Samtidig lå en ferge ubrukt ved kaien. – De burde sett dette komme.

  4. Sjeldan fugl observert på Hjellestad

  5. – Vi mistet noe veldig bra da vi gikk tilbake til fulle dager i barnehagen

  6. – Hva skjer når en så stor del av livene våre ikke teller?

  1. Kommunevalg 2015