Tårevått farvel med treåringen som er blitt symbolet på flyktningkrisen

Den syriske treåringen Aylan, hans bror og moren deres ble begravet i den syriske byen Kobani fredag.

Abdullah Kurdi gråt da han begravde sin kone og to barn i Syria på fredag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Abdullah Kurdi, faren til de to barna, gråt da de døde ble begravet ved siden av hverandre i den kurdiske byen Kobani, like over på den syriske siden av grensen mot Tyrkia fredag, melder Aftenposten.

Først ble den lille kroppen til Aylan lagt i en kiste og senket ned i jorden ved siden av Galip (5) og moren Rehan (35), skriver nyhetsbyrået Reuters.

En tyrkisk tjenestemann bærer Aylan Kurdi av stranden der han skylte i land etter det mislykkede forsøket på å nå Kos og EU-landet Hellas.

— Jeg vil at arabiske myndigheter – ikke europeiske – skal se hva som skjedde med mine barn og på grunn av dem hjelpe folk, sa faren ved grenseovergangen.

Begravet i Syria

Den lille gutten var én av 12 syriske flyktninger som døde i forsøket på å nå EU og den greske øya Kos. Med en rød T-skjorte og en shorts ble gutten skyllet i land på den tyrkiske siden av Middelhavet. Han ble funnet tidlig onsdag morgen, og en tyrkisk tjenestemann fikk den tunge oppgaven med å bringe treåringen opp fra sjøkanten.

Les også:

Les også

Dette er bildene som ryster verden

En ambulanse med de døde kjørte forbi gråtende sørgende, kurdiske flagg og Kobanis utbombede bygninger på vei mot begravelsen.

Det har vært harde kamper mellom kurdiske styrker og Den islamske staten (IS) om kontrollen over byen, som heter Ayn al-Arab på arabisk.

Faren eneste overlevende

Abdullah Kurdi var den eneste som overlevde da gummibåten de satt i, kantret rett utenfor den tyrkiske byen Bodrum. Han ble funnet delvis bevisst på den tyrkiske siden av grensen.

Abdullah Kurdi gråter på vei ut av bygningen der sønnene ble obdusert.

— Vi vil at hele verden skal se hva som skjedde med oss her i landet vi søkte tilflukt i for å slippe unna krigen i vårt hjemland, sa guttenes far, Abdullah Kurdi, mens kistene til familien hans ble lastet inn i en bil i Mugla i Tyrkia torsdag.- Vi vil ha verdens oppmerksomhet på oss, så de kan forhindre at det samme skjer med andre. La denne bli den siste, sa han til Reuters.

Publisert: