Måtte flykte med spedbarn under armen

Med én arm i fatle og to måneder gamle Jacob pakket inn i en jakke, flyktet Thomas Dahlberg og Lene Lekven ut av vinduet da stormen tok huset.

Storm (1).jpg

Thomas Bendiksen Dahlberg og hans samboer Lene Lekven satt og spiste middag da de hørte et voldsomt brak lørdag kveld i leiligheten i Nattlandsfjellet 101. Klokken var rundt syv. Sønnen Jacob Lekven Dahlberg på to måneder lå trygt ved siden av mamma.

— Først tenkte jeg at det var noen blomsterpotter ute som hadde knust, men da jeg kommer ut i gangen ser jeg at halve veggen til leiligheten oppe ligger foran inngangspartiet vårt forteller Dahlberg.

Evakuerte gjennom vinduet

Dahlberg fraktet samboer og barn inn på soverommet, for å finne ut hva som hadde skjedd og orientere seg om skadene. Han snakket med naboen, og fikk snart beskjed om at hele taket på leiligheten over dem var blåst bort. To vegger var også borte. Det ene lå over leiligheten deres.

— Jeg prøvde å åpne vinduet, men vinden var utrolig sterk. På ett tidspunkt trodde jeg ikke at vil ville klare det, forklarer Dahlberg.

Han går med armen i fatle etter en operasjon, og hadde bare én arm til å hjelpe seg. Sønnen pakket de inn i en jakke.

— Vi fikk vinduet opp, klatret ut og løp i sikkerhet inn til naboen. Det så ut som en krigssone utenfor. Taket og veggene i leiligheten ovenfor var blåst bort. Hele stuen er borte. Det er vann over alt. Det er ødeleggelser for millioner, forteller Dahlberg.

Regnet inn i leiligheten

I går kveld hadde alle naboene i huset i Nattlandsfjellet samlet seg i den ene leiligheten, der Heidi Weidel bor. Hun var ikke i tvil om at hun måtte åpne hjemmet sitt for resten av naboene.

— Det ser helt grusomt ut her. Det er en forferdelig situasjon, men det viktigste er at ingen er skadet, sier hun.

Da BT var påbesøk lørdag kveld, prøvde hun og naboene å sikre restene av leiligheten somer totalskadet. Leiligheten står for øyeblikket tom fordi den skal selges.

Sperret gaten

Hele stuener blåst bort, og en bjelke har falt ned fra taket. Naboene prøvde så godt dekunne å stable sofaer og stoler forandøråpningen der regnet strømmet inn.

Lørdag kveld var gaten avsperret av politiet, og Sivilforsvaret holdt vakt utenfor huset.

Også Hildegunn Moldskred måtte flykte da stormkastene tok huset.

— Heidi ringte meg og var helt hysterisk. Hun sa at huset blåste bort. Jeg kom meg ut døren og krøp langs veggen inn til henne, sier Moldskred.

— Jeg var redd for at restene av huset skulle treffe folk på nedsiden. Jeg så for meg at nabohuset skulle bli smadret, sier Weidel.

Ubebeboelig

Dahlberg sier at de fokuserer på det positive, og at alle naboene er i god behold, til tross for at leiligheten deres er helt ubeboelig som følge av skadene på bygningen.

Lørdag kveld visste familien ennå ikke hvor de skulle sove.

— Det blir kanskje hos familien vår, eller kanskje på hotell. Akkurat nå vet vi ikke så mye, sier Dahlberg.

Weidel har invitert dem til å sove hos henne.

- De erselvfølgelig hjertelig velkomne til å bli her, sier hun.

EVAKUERTE: Naboene på Nattlandsfjellet måtte søke tilflukt hos Heidi Weidel (til h.) etter at taket på boligkomplekset ble tatt av stormen. - Det var helt uvirkelig, sier Thomas Bendiksen Dahlberg. Her sammen med samboer Lene Lekven, sønnen Jacob, Hildegunn Moldskred og Heidi Weidel.